T: 93.513 21 11 | Email: cita@endocrino.cat

Obesitat > Tècniques Aplicades Obesitat

Bioimpedanciometria Tetrapolar

Bioimpedanciometria Tetrapolar

Els endocrins de ENDOCS utilitzen la tècnica Bioimpedanciometría tetrapolar, en els pacients amb obesitat, per calcular la composició aproximada d'un cos.

Pot veure més informació sobre la Bioimpedanciometria tetrapolar

Lipomassatge- Endermologie

Es tracta de un tècnica d'estimulació mecànica que es fes sobre la superfície de la pell amb la finalitat de tractar amb major efectivitat les zones de greix localitzades, que costa eliminar només amb el seguiment de la dieta i el exercici físic.

Lipomassatge- Endermologie

Aquesta tècnica permet incidir les cèl·lules (adipòcits i fibroblasts) i causar respostes fisiològiques com  estimular la circulació sanguínia i limfàtica, activar la lipòlisi (alliberament de greix) o de la producció de col·lagen i elastina (per reafirmar la pel, reduint a la pell de taronja i la cel·lulitis)
 

Resultats: mitjançant el Llipomassage el pacient aconsegueix:

 • Alliberar greix i reduir volum
 • Allisar la cel·lulitis
 • Reafirmar la pell (tonificar)
 • Reesculpir la forma

Indicacions:

 • pacients amb normopès o amb sobrepès que segueixen pla nutricional adaptat i practiquen exercici però desitgen tractar més eficaçment zones de greix localitzada (acumulació al maluc, a la zona abdominal ...)
 • pacients amb normopès propensió a la cel·lulitis, pell de taronja, flacciditat ...

Cirurgia de l’obesitat

A l’Institut Dexeus comptem amb cirurgians que tenen una àmplia experiència en aquest camp. Les intervencions es realitzen per via laparoscòpica permetent una recuperació molt més ràpida

Cirurgia de l’obesitat

El Dr. Prados i el Dr Rodríguez-Otero són experts en gastrectomia tubular i en cirurgia laparoscòpica abdominal; la gastrectomia tubular és una tècnica molt més senzilla que les altres i que obté uns resultats molt bons. Tot i així, no es pot aplicar a tots els malalts. No la recomanem en pacients que ja han portat una banda gàstrica.

El Dr. Povés és expert en by-pass gàstricgastrectomia tubular i en cirurgia laparoscòpica abdominal.  Tenir una amplíssima experiència redueix al màxim les complicacions descrites en altres sèries quirúrgiques.

Existeixen 3 tipus de tècniques:

 1. Tècniques restrictives: Modalitat que es basa en restringir la capacitat de l’estómac. El pacient s’omple molt abans i, per tant, menja menys. La sacietat precoç i duradora ajuda a modificar l’hàbit alimentari.
   
 2. Tècniques malabsortives: Modalitat on es redueix l’àrea d’absorció dels nutrients, mitjançant la resecció i/o anastomosi de l’estómac i/o l’intestí.
   
 3. Tècniques mixtes:  Modalitats on s’intervé per disminuir sobre l’estómac, per disminuir-ne la capacitat, i sobre l’intestí, per provocar  malabsorció dels nutrients ingerits.


Actualment les tècniques més utilitzades són la Gastrectomia tubular (Sleeve gastrectomy) i el By-pass gàstric.

GASTRECTOMIA TUBULAR (SLEEVE)

Modalitat de cirurgia, relativament nova (5-7 anys), que està sent molt utilitzada per la seva senzillesa i eficàcia.

GASTRECTOMIA TUBULAR (SLEEVE)

El principal avantatge és la seva baixa taxa de complicacions. Comparat amb el by-pass on es fan moltes més seccions intestinals, els riscos són molt menors i rarament s’ha descrit compromís per la vida.

L’altre gran avantatge és que el pacient no precisa prendre suplements vitamínics de per vida (només en algun pacient es compromet la vitamina B12).

Es secciona l’estómac longitudinalment, sense actuar sobre l’intestí. La capacitat gàstrica que es deixa és d’uns 100-150cc. Permet menjar menys quantitat sense passar gana i amb un buidament gàstric normal.
 
La  intervenció és de curta durada, 1-2 hores.

BY-PASS GÀSTRIC

Es tracta d’una tècnica mixta on es redueix l’estómac mitjançant grapat i alhora es connecta amb una nansa de l’intestí de longitud variable. D’aquesta manera el bolus alimentari deixa de passar pel recorregut habitual ja que s’ha fet un pont o by-pass.

BY-PASS GÀSTRIC

S’aconsegueix que el pacient mengi menys, perquè l’estómac és més petit (reservori de 30 a 50cc), i que alhora no s’absorbeixi  tot el menjar ingerit.
És a dir, els resultats són sacietat precoç i  malabsorció selectiva per a greixos.

El pacient intervingut sol presentar bona tolerància alimentaria i poques complicacions nutricionals.

El 5% dels pacients pot presentar “síndrome de dumping” que es caracteritza per produir baixades de sucre amb símptomes. Es soluciona fàcilment prenent algun aliment que contingui sucre.
No útil en “picadors”

Cal tenir present que molts pacients necessitaran prendre suplements vitamínics i minerals de per vida.

ES MOLT IMPORTANT SABER, que després de la cirurgia cal menjar poc de per vida. El pes es perd, però al cab de 3-5 anys, pot haver un cert guany (com el guany de pes de les persones que no s’han intervingut), és important saber-ho. Per a prevenir-lo cal treballar amb els hàbits: la dieta i l’exercisi. Dit d’una altra forma, la cirurgia no serveix per a poder menjar sense límit, el que fa és ajudar a menjar amb límit i a perdre el pes de forma més definitiva.

ZOP: ZERO OBESITY PROGRAM

El sobrepès i l'obesitat es defineixen com una acumulació anormal o excessiva de greix que pot ser perjudicial per a la salut. El programa ZOP consisteix en un entrenament físic destinat a reduir i controlar el sobrepès i l'obesitat.

ZOP: ZERO OBESITY PROGRAM

 

El sobrepès i l’obesitat es defineixen com una acumulació anormal o excessiva de greix que pot ser perjudicial per a la salut. L’augment de la ingesta d’aliments hipercalòrics i el descens de l’activitat física està produint un augment a nivell mundial, amb la qual cosa, una modificació dels hàbits alimentaris i un augment de l’exercici s’ha vist que contribueixen positivament a la seva reversió.  

QUÈ ÉS?

Un programa d’entrenament físic per a reduir i controlar el sobrepès i l’obesitat.

QUI ES POT BENEFICIAR?

Qualsevol persona que estigui seguint tractament mèdic i/o nutricional amb l’equip ENDOCS pot beneficiar-se del programa. Específicament es molt interessant per a:

- Persones amb excés de pes (des de nens fins la tercera edat)

- Persones amb pes correcte (normopes) que vulguin perdre pes o simplement que vulguin cuidar-se a través d’un pla d’exercicis personalitzat.

- Persones amb sarcopenia (pèrdua de massa muscular)

- Persones amb baix peix que vulguin augmentar la massa muscular

EN QUÈ CONSISTEIX?

Primera visita (30min):

 • Un qüestionari físic per tal de detallar els seus hàbits i aptituds esportives
 • Una detecció de possibles escurçaments i/o inhibicions musculars, possibles desequilibris musculars que li impedeixin realitzar alguns exercicis y millorar-los
 • Una presa de mesures antropomètriques (perímetres corporals) y anàlisis muscular (flexibilitat, mobilitat, etc.)

2 Opcions després de la primera visita:

1ª Opció – Pla econòmic (20 min. màx.):

 • Una visita mensual a la clínica
 • Planificació i programació dels exercicis totalment individualitzats a les necessitats particulars
 • Entrega de rutina tant per a casa o per al gimnàs, amb explicació inclosa i variable mensualment
 • Presa de  mesures
 • Assessorament on-line

2ª Opció:

 • La primera visita es passa a la clínica (30 min)
 • Externalitzar entrenaments personals a domicili o centre propi de l’entrenador (s’acordarà lloc, horaris i hores d’entrenament setmanal en cada cas)
 • Assessorament on-line 

On Som

Gran Vía Carles III, num 67
08028 Barcelona

Al costat mateix dels jardins de l'Hospital Universitari Dexeus de Barcelona

ATENCIÓ AL PACIENT

Dilluns a Divendres
de 8h a 20h

Petició de cita

Cites i Anul·lacions: cita@endocrino.cat
Whats: +34-628 655 063
Tel Urgències: (+34)-93 513 21 11
Reserva la teva Cita Online