T: 93.513 21 11 | Email: cita@endocrino.cat

Hipòfisi > Altres transtorns de la hipòfisi

Hipofisitis

Es tracta d’una inflamació de la glàndula que normalment es diagnostica per l’aparició brusca de diabetis insípida. La diabetis insípida resulta de la manca d’hormona antidiürètica (ADH), una hormona produïda a l’hipotàlem i emmagatzemada a la hipòfisis.

Hipofisitis

Les hipofisitis poden ser de naturalesa autoimmune, s’han de sospitar en pacients amb història d’altres trastorns autoimmunes (en ells o en els seus familiars de 1er grau). També es pot presentar en el context d’una infecció vírica i també en el post-part.

De vegades afecta la resta d’hormones hipofisiàries, causant insuficiència o hipopituïtarisme . A més a més de tractar les deficiències hormonals, es pot tractar amb corticoides.

Afectació per traumatismes o hemorràgies

Els traumatismes crani-encefàlics, sobretot si cursen amb commoció o coma, poden alterar la funció hipofisiària. La hipòfisis és una glàndula molt vascularitzada dins el cervell.

Afectació per traumatismes o hemorràgies

Quan succeeix un traumatisme, o bé una hemorràgia aguda, es pot comprometre la vascularització i produir-se un dany que ocasioni alteracions hormonals (hipopituïtarisme).

És molt important identificar-ho, doncs se sap que molts cops es triga molts anys a fer el diagnòstic del problema hormonal, perquè es confonen els símptomes amb les seqüeles del traumatisme o de l’hemorràgia.

Aquests pacients poden beneficiar-se de la reposició de les hormones deficitàries i presentar grans beneficis clínics.

Això té especial importància en els nens, doncs si es compromet la producció d’hormona del creixement, deixen de créixer.

Sarcoïdosi i malalties infiltratives

Són trastorns poc freqüents, el més important és no confondre’ls amb tumors, doncs el tractament és molt diferent.

Sarcoïdosi i malalties infiltratives

On Som

Gran Vía Carles III, num 67
08028 Barcelona

Al costat mateix dels jardins de l'Hospital Universitari Dexeus de Barcelona

ATENCIÓ AL PACIENT

Dilluns a Divendres
de 8h a 20h

Petició de cita

Cites i Anul·lacions: cita@endocrino.cat
Whats: +34-628 655 063
Tel Urgències: (+34)-93 513 21 11
Reserva la teva Cita Online