T: 93.513 21 11 | Email: cita@endocrino.cat

Obesitat > Tractament de l’obesitat

Quin és el nostre objectiu?

La unitat d' obesitat d' Institut Universitari Quirón- Dexeus pretén oferir un tractament multidisciplinari , definitiu i eficaç al pacient que pateix sobrepès i obesitat mitjançant :

Quin és el nostre objectiu?
 • Atenció individual i personalitzada.
 • Abordatge multidisciplinari , en funció de les necessitats de cada pacient
 • Estudi de causes i trastorns que poden contribuir a l'obesitat.
 • Diagnòstic i tractament de les complicacions associades

L'obesitat i el sobrepès són condicions clíniques amb una prevalença que es troba en augment , arribant a tenir caràcter epidèmic en les societats industrialitzades .

Tractament mèdic de l'obesitat

El tractament mèdic és el primer pas i el tractament bàsic del malalt amb sobrepès i obesitat.

Tractament mèdic de l'obesitat

En primer lloc cal fer un estudi de possibles causes hormonals d’obesitat subsidiàries de tractament específic. Un cop descartades cal identificar altres possibles trastorns que puguin tenir a veure amb la perpetuació del sobrepès o l’obesitat. És important avaluar els patrons de conducta alimentària i tractar-los si estan alterats. També és fonamental detectar trastorns psicològics que puguin ser causa o conseqüència del sobrepès o obesitat i tractar-los adequadament. Només un abordatge integral i personalitzat aconseguirà l’èxit en última instància.

És molt important entendre que el tractament de l’obesitat és un procés llarg amb diferents fases, però en últim terme, cal arribar a una hàbits d’ingesta i consum energètic diferents als existents quan el pacient consulta, per tant, cal entendre el tractament com un procés crònic.

És important explicar al pacient la fisiologia (com funciona l'organisme davant la dieta). El centre termoregulador cerebral, que gestiona l'entrada i la despesa energètica, està molt preparat per conservar el pes. Reb diferents senyals hormonals encaminades a mantenir el pes. De vegades fer dieta genera un "trastorn de conducta alimentària". Des de fa poc temps, disposem de fàrmacs molt adequats per bloquejar aquesta resposta compensatòria de l'organisme. El pacient nota tranquilitat, una agradable sensació de poder fer dieta sense que l'organisme li demani més. En concret em refereixo al "Liraglutide", un fàrmac anàleg a la molècula pròpia de sacietat de l'organisme: GLP-1.

Hi ha pacients que consulten quan ja han intentat diversos tractaments mèdics que de vegades han tingut èxit o no, però en tot cas, el pes s’ha tornat a recuperar. És important evitar les fluctuacions de pes de tipus yo-yo, doncs aquestes dificulten el tractament de la malaltia. Per a malalts amb obesitat molt extrema i amb intents previs fallits de tractament, cal considerar els tractaments alternatius: intervencionista no invasiu i el tractament quirúrgic

Cirurgia de l'obesitat

La cirurgia de l’obesitat és també anomenada “cirurgia bariàtrica”, i darrerament “cirurgia metabòlica”. Es tracta d’ un tractament molt eficaç per controlar el pes, en aquelles situacions on els tractaments convencionals (alimentació, exercici i fàrmacs) no han estat suficients per aconseguir mantenir la pèrdua ponderal.

Cirurgia de l'obesitat

El més rellevant d’aquesta cirurgia en els darrers anys és que s’ha vist que cura la diabetis en un 65-70% dels pacients que la pateixen, per tant, està especialment indicada en aquests tipus de pacients quan el tractament conservador no aconsegueix una bona pèrdua de pes.  No obstant, la curació de diabetis depèn de cada cas: és menys eficaç en aquelles diabetis de llarga evolució i de mal control crònic, però en tots els casos, facilita el tractament

Saber més de cirurgia de l'obesitat

Entrenament físic personalitzat

El sobrepès i l'obesitat es defineixen com una acumulació anormal o excessiva de greix que pot ser perjudicial per a la salut. El programa ZOP consisteix en un entrenament físic destinat a reduir i controlar el sobrepès i l'obesitat.

Entrenament físic personalitzat

El programa ZOP (ZERO OBESITY PROGRAM) és un programa d'Entrenament físic per reduir i controlar el sobrepès i l'obesitat.

Per a més informació, consulteu el següent enllaç

http://endocrino.cat/obesitat.cfm/ID/6151/CAT/zop-zero-obesity-program.htm

Packs intensius per a pèrdua de pes

Informa't dels plans que hem creat perquè aconsegueixis perdre pes de forma definitiva.

Packs intensius per a pèrdua de pes

Moltes vegades es fa dur seguir un pla d'alimentació hipocalòric, és per això que volem estar al teu costat perquè no perdis la motivació i aconsegueixis el teu objectiu. Et proposem visites setmanals on et anirem guiant en el canvi d'hàbits, et donarem idees perquè no t'avorreixis de preparar sempre els mateixos plats, ajustarem menús als teus horaris i preferències, etc.

A què esperes per començar?

Tria el pack que més s'ajusti a les teves necessitats!

PACK SETMANAL DRENANT

Per a què serveix el drenatge?

Ajuda a activar la circulació sanguínia i limfàtica, allisar la cel·lulitis, remodelar la silueta i reafirmar el teixit.

El drenatge és per a mi?

El drenatge és ideal per a dones amb retenció de líquids, pell de taronja i també per a embarassades.

En què consisteix el pack?

Aquest pack inclou 10visitas de 30minuts un cop a la setmana.

 • A la primera visita es valoraran els hàbits dietètics i es pautarà un pla alimentari personalitzat.
 • A cada visita de seguiment es realitzarà un Drenatge amb LPG, control de pes, avaluació del seguiment dietètic i es donaran noves pautes per a seguir.

 

PACK SETMANAL LPG

Per a què serveix el Lipomassage amb LPG?

Ajuda a alliberar greix localitzat resistent a la dieta i reactivar la circulació sanguínia i limfàtica. A més estimula el procés de lipòlisi i la producció de col·lagen i elastina per reafirmar la pell.

Em beneficiaré d'un Lipomassage?

El Lipomassage és la millor opció per als que no aconsegueixen eliminar el greix localitzat a l'abdomen o als malucs. També per a aquelles dones que tot i ser primes presenten cel·lulitis, flaccidesa o sobrecàrregues de greix. Interessant també en aquelles persones que estan perdent molt pes i vulguin mantenir la pell ferma.

En què consisteix el pack?

Aquest pack inclou 10 visites de 30 minuts dos cops per setmana.

 • A la 1a visita es valoraran els hàbits dietètics i es pautarà un pla alimentari personalitzat.
 • A cada visita de seguiment es realitzarà un Lipomassage amb LPG, un control de pes, cada setmana s'avaluarà el seguiment dietètic i es donaran noves pautes per a seguir.


PACK SETMANAL NOMÉS DIETA
Per a qui està indicat?

Per a totes aquelles persones que vulguin aconseguir resultats més ràpids amb la dieta. El fet de realitzar controls freqüents promou una major adhesió al canvi d'hàbits.

Ideal per a aquelles persones que ja han realitzat dietes prèviament i se'ls fa dur tornar a començar. També per a aquelles persones que vulguin perdre pes però estiguin vivint una situació personal difícil (estrès laboral, situació familiar complicada, horaris caòtics ...)

En què consisteix el pack?

Aquest pack inclou 10 visites un cop a la setmana

 • A la primera visita (30minuts) es valoraran els hàbits dietètics i es pautarà un pla alimentari personalitzat.
 • A cada visita de seguiment es realitzarà control de pes, avaluació del seguiment dietètic i es donaran noves pautes per a seguir.
   

On Som

Gran Vía Carles III, num 67
08028 Barcelona

Al costat mateix dels jardins de l'Hospital Universitari Dexeus de Barcelona

ATENCIÓ AL PACIENT

Dilluns a Divendres
de 8h a 20h

Petició de cita

Cites i Anul·lacions: cita@endocrino.cat
Whats: +34-628 655 063
Tel Urgències: (+34)-93 513 21 11
Reserva la teva Cita Online