T: 93.513 21 11 | Email: cita@endocrino.cat

Reproducció > Hirsutisme

Què és l’ hirsutisme?

El terme hirsutisme fa referència a l'aparició de pèl gruixut i fosc en àrees on les dones habitualment no tenen o tenen borrissol fi. Per exemple, damunt del llavi superior, barbeta, patilles, pit, abdomen o esquena.

Què  és l’ hirsutisme?

L'aparició d'aquest pèl es deu a un desequilibri hormonal o a una resposta exagerada a les hormones masculines. Totes les dones disposen d'hormones femenines (estrògens) i masculines (andrògens) i una alteració en l'equilibri d'ambdues pot donar lloc a diferents símptomes.

Quina és la causa l’hirsutisme?

Es deu a un augment de producció d'andrògens (hormones masculines) a nivell dels ovaris o les glàndules suprarenals (glàndules que estan damunt dels ronyons i produeixen entre unes altres, part de les hormones masculines presents en totes les dones).

Quina és la causa l’hirsutisme?

Les causes més comunes són:

  • Síndrome de l'ovari poliquístic
  • Hirsutisme idiopàtic

S'ha de donar una especial atenció a l’hirsutisme que apareix de forma ràpida i intensa en dones de més de 20 anys doncs podria explicar-se per causes més rares com tumors d'ovari o de la glàndula suprarenal productors d'andrògens.

Com es diagnostica l’hirsutisme?

Si vostè considera que té pèl gruixut i a l'excés en zones on no hauria d'existir, acudeixi a un endocrinòleg – especialista en hormones- que li realitzarà l'estudi adequat.

Com es diagnostica l’hirsutisme?

Es registrarà la història clínica i l'examen físic adequat i es valoraran els nivells hormonals. És possible que el seu metge sol·liciti també una ecografia dels ovaris o un escàner de les glàndules suprarenals.

Té tractament?

L’ hirsutisme si que té tractament, i va dirigit a dos aspectes:

Té tractament?
  • El de la causa subjacent, serà comentat amb el seu endocrinòleg segons cada cas.
  • El de l'eliminació del pèl, podent realitzar diferents tècniques com l'afaitat, depilació química, electròlisi, i la utilització del làser.

Aquesta informació no substitueix a la donada pel seu metge i precisa del seu consell i seguiment.

On Som

Gran Vía Carles III, num 67
08028 Barcelona

Al costat mateix dels jardins de l'Hospital Universitari Dexeus de Barcelona

ATENCIÓ AL PACIENT

Dilluns a Divendres
de 8h a 20h

Petició de cita

Cites i Anul·lacions: cita@endocrino.cat
Whats: +34-628 655 063
Tel Urgències: (+34)-93 513 21 11
Reserva la teva Cita Online