T: 93.513 21 11 | Email: cita@endocrino.cat

Nutrició > Nutrició en trastorns digestius

Què son les Intoleràncies Alimentaries?

Algunes persones presenten intoleràncies alimentaries, específiques (celiaquia, intolerància a la lactosa...) o inespecífiques (quan tot i fer test no es detecta la causa).

Què son les Intoleràncies Alimentaries?

Aproximadament un 20% de la població presenta durant la vida una reacció adversa alimentària.
Les intoleràncies alimentàries són un grup de reaccions adverses als aliments en què no està involucrat el sistema immunitari.

És fonamental dur a terme una valoració i un diagnòstic correctes per evitar dietes d'eliminació innecessàries, que poden comportar retards en el creixement i el desenvolupament dels lactants i els nens, i dèficits nutricionals en els adults.

Les intoleràncies més habituals a la nostra societat són: Intolerància a la lactosa, fructosa, sorbitol, malaltia celíaca, sobrecreixement bacterià entre d'altres.

El nostre equip us ofereix el consell personalitzat per al diagnòstic i el tractament.

T'ajudem a adaptar l'alimentació ia garantir una aportació nutricional equilibrada i adaptada.

Dieta per a celíacs

Celiaquia, és una malaltia autoimmune on es generen anticossos contra el gluten (una proteïna present en cereals com el blat, la civada, sègol, espelta i ordi). Cal retirar per complet les fonts de gluten per reparar les microvellositats intestinals i notar milloria simptomàtica.

Dieta per a celíacs

La malaltia celíaca és una patologia autoimmune en què s'exclou completament el gluten de la dieta. El gluten és una proteïna que es troba a molts cereals com: blat, ordi, sègol, civada contaminada…

El menjar sense gluten pot fer que sigui difícil de gestionar per al pacient i podríem cometre l'error d'eliminar certs nutrients fent que la dieta sigui deficient.

Intolerància a la Lactosa, Fructosa i/o sorbitol

Són intoleràncies que poden aparèixer soles o combinades. Solen donar gran malestar gastrointestinal que millora en gran manera en retirar les fonts alimentaries del sucres que el provoquen.

Intolerància a la Lactosa, Fructosa i/o sorbitol

Cada cop són més freqüents les visites sobre intoleràncies alimentàries. La fructosa i el sorbitol són edulcorants que es troben de forma natural a moltes fruites i verdures, i de forma artificial en productes processats. Cal planificar una pauta nutricional per evitar tenir dèficits nutricionals a llarg termini.

S'estima que el 80% de la població mundial pateixen intolerància a la lactosa en més o menys grau. Cada vegada més, augmenten les visites sobre molèsties digestives que fan que hàgim de fer un bon diagnòstic i pauta nutricional específica.

Les intoleràncies alimentàries depenen molt de cada persona, així que una bona estratègia és valorar el grau d'intolerància i adaptar la millor pauta nutricional per a tu.

Dèficit de DAO

La Histamina és present en tots els aliments, quan existeix dèficit de l’enzim que la metabolitza (DAO) la histamina s’acumula i sol aparèixer simptomatologia diversa (molèsties intestinals, migranyes, trastorns cutanis, dolors musculars i d’esquena, etc.).

Dèficit de DAO

Aquest dèficit sol ser d’origen genètic tot i que pot tenir altres causes. Limitant les fonts dietètiques amb major contingut d’histamina les simptomatologia tendeix a desaparèixer o presentar-se en menor intensitat

Nutrició Colon Irritable

La Síndrome de Còlon Irritable és un trastorn digestiu que provoca dolor abdominal i irregularitats en el ritme deposicional

Nutrició Colon Irritable

És una patologia digestiva que es pot confondre amb el SIBO.

Per això, és important tenir un bon diagnòstic i valorar la millor alimentació possible. Acostuma a cursar amb èpoques de diarrees i/o restrenyiment, també pot produir distensió i dolor abdominar; per això és imprescindible fer una dieta adaptada a la situació de cada pacient.

Dieta FODMAP

Quan un pacient presenta molèsties gastrointestinals (trànsit intestinal irregular, flatulències, gasos, dispèpsia, meteorisme, inflor, etc) però els tests d'intoleràncies alimentàries surten negatius, es pot adaptar l'alimentació fent restriccions concretes perquè els símptomes millorin.

Dieta FODMAP

 

La dieta baixa FODMAP és una dieta que elimina certs carbohidrats de cadena curta que generen molèsties digestives en determinats casos.

Sol recomanar-se per a persones que tenen còlon irritable, síndrome de l'intestí irritable, SIBO o persones amb intoleràncies alimentàries que no senten millores.

Després d'aquesta dieta d'eliminació, les nostres Dietistes-Nutricionistes guien el pacient en la reintroducció d'aliments per tornar a normalitzar la ingesta.

 

Nutrició en Al·lèrgies Alimentàries

Nutrició en Al·lèrgies Alimentàries

L'al·lèrgia alimentària és una reacció del sistema immunitari que passa poc després d'haver ingerit un determinat aliment.


Un cop existeix un diagnòstic d'al·lèrgia, és importantíssim evitar aquest aliment, ja que podria provocar un xoc anafilàctic (situació en què es posa en risc la vida del pacient)

On Som

Gran Vía Carles III, num 67
08028 Barcelona

Al costat mateix dels jardins de l'Hospital Universitari Dexeus de Barcelona

ATENCIÓ AL PACIENT

Dilluns a Divendres
de 8h a 20h

Petició de cita

Cites i Anul·lacions: cita@endocrino.cat
Whats: +34-628 655 063
Tel Urgències: (+34)-93 513 21 11
Reserva la teva Cita Online