Què es la síndrome de l’ovari poliquístic?

Què es la síndrome de l’ovari poliquístic?
La síndrome de l’ovari poliquístic o SOPQ és el problema endocrinològic més freqüent en dones en edat fèrtil (aprox 15%). Correspon a una situació crònica produïda per canvis en els nivells d’hormones reproductores i esteroïdees que condicionen cicles menstruals irregulars i augment dels nivells d’andrògens (hormones masculines).

El nom prové de la troballa de múltiples quists benignes als ovari de los dones afectades, encara que no és una condició absoluta per a fer el diagnòstic.

L’augment d'andrògens pot donar lloc a augment de borrissol en cara i cos (hirsutisme), pèrdua de cabell en el cap (alopècia), acne, problemes de pes o obesitat, infertilitat i alteració dels cicles menstruals.

Com tota síndrome, es tracta d’una condició molt heterogènia entre les dones que el pateixen, hi ha casos molt lleus que desapareixen amb el temps inclús abans de la gestació i hi ha casos molt severs amb complicacions associades. En la majoria, millora amb l’edat.

Consulta quin és el teu cas amb l’endocrinòleg i no pateixis abans d’hora, doncs s’han escrit coses molt alarmistes referent a aquesta condició.


Vols fer-nos una consulta Síndrome de l’Ovari Poliquístic?

També et pot interessar


Què es la síndrome de l’ovari poliquístic?

Els emulsionants afecten la microbiota intestinal propiciant malalties com la colitis ulcerosa i la síndrome metabòlica

Els emulsionants són substàncies utilitzades en la indústria alimentària per barrejar dues substàncies no miscibles o difícils de barrejar.

Què es la síndrome de l’ovari poliquístic?

Unitat de Nutrició, Diabetis i Obesitat d'Hospital Universitari Dexeus

El servei d'Endocrinologia de Dexeus, www.endocrino.cat, dirigeix la Unitat d'Obesitat del nostre Hospital des de fa més de 10 anys. Som els especialistes en diabetis, diabetis gestacional, obesitat i nutrició en general.

Què es la síndrome de l’ovari poliquístic?

METFORMINA I SÍNDROME D’OVARI POLIQUÍSTIC: ¿POT REDUIR LES COMPLICACIONS DURANT L'EMBARÀS?

La metformina durant l'embaràs en dones amb síndrome d'ovari poliquístic podria provocar una menor incidència d'avortament tardà. No obstant això, no prevé la diabetis gestacional, i pot produir un pes del nen més a l'edat de 4 anys i un perímetre cefàlic lleugerament major


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +