Hipofisitis
Es tracta d’una inflamació de la glàndula que normalment es diagnostica per l’aparició brusca de diabetis insípida. La diabetis insípida resulta de la manca d’hormona antidiürètica (ADH), una hormona produïda a l’hipotàlem i emmagatzemada a la hipòfisis.

Les hipofisitis poden ser de naturalesa autoimmune, s’han de sospitar en pacients amb història d’altres trastorns autoimmunes (en ells o en els seus familiars de 1er grau). També es pot presentar en el context d’una infecció vírica i també en el post-part.

De vegades afecta la resta d’hormones hipofisiàries, causant insuficiència o hipopituïtarisme . A més a més de tractar les deficiències hormonals, es pot tractar amb corticoides.


Vols fer-nos una consulta Altres transtorns de la hipòfisi?

També et pot interessar


Hipofisitis

Acromegàlia: nous fàrmacs en un futur proper

Nous fàrmacs en el tractament mèdic d'un dels tumors hipofisaris més complicats: l' acromegàlia

Hipofisitis

Hem assistit a la reunió nacional d'experts en hipòfisi a Madrid del grup de neuroendocrinologia de la SEEN

La reunió s'ha centrat sobretot en l'estudi molecular de tumors hipofisaris d'àmbit nacional en què participem: l'estudi REMAH

Hipofisitis

Tractament hormonal substitutiu: tractament de l’ hipopituitarisme

La disfunció dels sistemes hormonals requereix que nosaltres, els endocrinòlegs, tinguem la suficient perícia i entrega per a trobar el millor tractament de reposició hormonal. I el millor és aquell que de forma més fidedigna reprodueix els nivells d’hormones de l’estat de no malaltia.


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +