Cirurgia tumors hipofisiaris

Cirurgia tumors hipofisiaris
La cirurgia hipofisiària principal és la cirurgia endoscòpica transesfenoidal. NO CAL obrir el crani. Aprofitant la localització de la glàndula a la cadira turca dins l’os esfenoïdal, podem entrar a través del nas o de la geniva i accedir a la tumoració pels orificis naturals, arribant a la zona on es troba el tumor.

És molt important disposar de cirurgians experts en aquest tipus d'intervencions i experts en cirurgia hipofisària. A l'Hospital Universitari Dexeus disposem de neurocirurgians súper-especialitzats que poden oferir les últimes tècniques en el tractament dels tumors hipofisaris.

Previ a la cirurgia es realitza una ressonància magnètica especial per utilitzar un neuronavegador. El neuronavegador assisteix al neurocirurgià en la cirurgia endoscòpica.

La cirurgia transesfenoidal -transnasal endoscòpica és una tècnica d'últim desenvolupament que permet un millor accés al si cavernós (una estructura vascular adjacent a la glàndula).

El control endocrinològic pre-operatori, intra-operatori i postoperatori és essencial. Després de la cirurgia hem de comprovar que no hi ha dèficits hormonals, particularment de cortisol. També són freqüents els trastorns de l'hormona antidiürètica posteriors a la cirurgia, que en la majoria dels casos solen ser transitoris. No obstant això, poden donar molèsties importants, particularment quan alteren el sodi en sang. Per això a la setmana post-cirurgia hem de controlar el sodi i valorar l'estat del pacient.


Vols fer-nos una consulta Tractament dels tumors hipofisaris?

També et pot interessar


Cirurgia tumors hipofisiaris

Acromegàlia: nous fàrmacs en un futur proper

Nous fàrmacs en el tractament mèdic d'un dels tumors hipofisaris més complicats: l' acromegàlia

Cirurgia tumors hipofisiaris

Hem assistit a la reunió nacional d'experts en hipòfisi a Madrid del grup de neuroendocrinologia de la SEEN

La reunió s'ha centrat sobretot en l'estudi molecular de tumors hipofisaris d'àmbit nacional en què participem: l'estudi REMAH

Cirurgia tumors hipofisiaris

Tractament hormonal substitutiu: tractament de l’ hipopituitarisme

La disfunció dels sistemes hormonals requereix que nosaltres, els endocrinòlegs, tinguem la suficient perícia i entrega per a trobar el millor tractament de reposició hormonal. I el millor és aquell que de forma més fidedigna reprodueix els nivells d’hormones de l’estat de no malaltia.


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +