En els darrers anys, s’han desenvolupat tecnologies que permeten facilitar el control dels pacients amb diabetis.
Ja és possible conéixer quins nivells de sucre tenim en qualsevol moment sense punxar-nos el dit, també és possible que un sistema d’infusió d’insulina, aturi la infusió quan patim una hipoglucèmia, tot això camina cap a la consecució algun dia, d’un aparell que faci les funcions del pàncrees- el que s’anomena “pàncrees artificial”.
La utilització de les noves tecnologies no està a l’abast de tots i tenen un cost considerable. Cal estudiar amb l’endocrinòleg cada cas en particular. De vegades, es poden utilitzar de forma transitòria: durant la gestació, durant la competició, en l’edat pediàtrica...
És important tenir en compte que l'ús de les aplicacions no pretén ni ha de substituir el seguiment per part del metge.
Els consum d’ous i d’algun producte làctic sencer podrien reduir el risc de diabetis La diabetis mellitus tipus 2 (DM2) és un trastorn metabòlic que es caracteritza per hiperglucèmia (nivells de sucre en sang elevats) amb presencia de resistència a la insulina i dèficit d'insulina. La diabetis de tipus 2 està estretament relacionada amb l'obesitat i la seva prevalença està en augment.
Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia: El consum d'àcids grassos saturats (AGS) provinents dels lactis i les carns no processades no són nocius per a la salut cardiovascular ni es relacionen amb un major risc de diabetis, mentre que el consum de carns processades com salsitxes, embotits i bacó sí que es relacionen amb patologia cardiovascular i mortalitat.