Com es diagnostica la diabetis gestacional?

Com es diagnostica la diabetis gestacional?
Cap a la setmana 24 de gestació es fa el test d’ O’Sullivan, que medeix la glucosa una hora després de la ingesta d’una beguda ensucrada. Si el valor és >140 mg/dL es fa una prova de tolerància oral a la glucosa (TTOG) on els nivells de glucosa en sang es mesuren 4 cops durant 3 hores després d’ingerir 100 gr de sucre.

En pacients amb diversos factors de risc de diabetis gestacional (familiar de primer grau amb diabetis, obesitat, antecedents de diabetis gestacional, edat >35a, etc..) cal descartar la DG en el primer trimestre.

Controvèrsia sobre criteris diagnòstics: Diverses societats internacionals han adoptat criteris més estrictes pel diagnòstic de DG:  glucosa en dejú >92 o bé >180 a la hora o bé >153 a les dues hores d’una sobrecàrrega amb 75 gr de glucosa. Això incrementa al 15-20% la prevalença i en població espanyola no està clar que aquests nivells s’hagin d’adoptar, és un tema en àmplia discussió, cada centre ha d’estudiar les seves dades i decidir si s’incorporen els criteris més estrictes.


Vols fer-nos una consulta La diabetis gestacional?

També et pot interessar


DIABETIS

Com es diagnostica la diabetis gestacional?

APPS i DIABETIS

És important tenir en compte que l'ús de les aplicacions no pretén ni ha de substituir el seguiment per part del metge.

Com es diagnostica la diabetis gestacional?

Els ous: nutritius i beneficiosos. I la llet o el yogur sencer potser no tan perjudicials ...

Els consum d’ous i d’algun producte làctic sencer podrien reduir el risc de diabetis La diabetis mellitus tipus 2 (DM2) és un trastorn metabòlic que es caracteritza per hiperglucèmia (nivells de sucre en sang elevats) amb presencia de resistència a la insulina i dèficit d'insulina. La diabetis de tipus 2 està estretament relacionada amb l'obesitat i la seva prevalença està en augment.

Com es diagnostica la diabetis gestacional?

Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia

Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia: El consum d'àcids grassos saturats (AGS) provinents dels lactis i les carns no processades no són nocius per a la salut cardiovascular ni es relacionen amb un major risc de diabetis, mentre que el consum de carns processades com salsitxes, embotits i bacó sí que es relacionen amb patologia cardiovascular i mortalitat.


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +