La diabetis tipus 2 es pot curar amb cirurgia

La diabetis tipus 2 es pot curar amb cirurgia
La Diabetis Mellitus tipus 2 (o de l’adult) és una epidèmia mundial en expansió. En l'actualitat es calcula que afecta a 240 milions de persones a tot el món, xifra que es creu que arribarà a 380 milions al 2025. A Espanya s'estima que el 10-15% de la població pateix diabetis, el 90% de la qual està associada a obesitat.

La diabetis és una malaltia amb una elevada taxa de complicacions en diferents òrgans: sistema circulatori, ronyó, vista i sistema nerviós. És la primera causa de ceguesa i insuficiència renal al món desenvolupat i també d'amputació de membre no traumàtica.

Malgrat els grans avanços terapèutics en el terreny farmacològic, fins ara s'ha comprovat el caràcter crònic i progressiu de la malaltia i amb el temps es pot arribar a la necessitat d'insulina i la possibilitat de complicacions augmenta. En aquest context, la cirurgia gàstrica ha demostrat ser una opció curativa en la majoria dels pacients que s’hi sotmeten (en més del 70% dels casos) i en els que no es cura, facililta molt el tractament i millora el control. Els mecanismes pels quals la cirurgia cura la diabetis no només estan relacionats amb la pèrdua de l'excés de pes i la resolució de l'obesitat, sinó també amb canvis hormonals secundaris a la intervenció.


Després de la cirurgia, la diabetis es resol en dies o setmanes, molt abans que es perdi l'excés de pes, la majoria dels pacients poden deixar els seus fàrmacs i la insulina. És per això que s'està plantejant la possibilitat de tractar quirúrgicament els pacients obesos amb diabetis però també s'estan assajant tècniques quirúrgiques per a pacients diabètics no obesos, encara que aquest subgrup està en intens estudi experimental.

La curació de la diabetis amb la cirurgia de l'excés de pes  o “bariàtrica” ha permès avançar en els coneixements que tenim sobre la malaltia, i s'esperen encara més avanços en el terreny farmacològic. L'estómac i l'intestí fabriquen una gran quantitat d'hormones i altres substàncies que es comuniquen amb el nostre cervell i amb altres sistemes com el fetge i el pàncrees. La cirurgia bariàtrica, actuant sobre el sistema gastrointestinal, s'associa a una sèrie de canvis hormonals que al final condueixen a la resolució de la diabetis, a la reducció de la gana i a l'augment de la sacietat.

Ja no es parla només de la cirurgia de l'obesitat sinó de “cirurgia metabòlica”, és a dir, dirigida a la millora o resolució d'una condició mèdica que concerneix al metabolisme.
Curar-se o no depèn de la tècnica quirúrgica però també del temps que el pacient ha estat mal controlat i de la durada del tractament amb insulina, que s'interpreta com un grau de malaltia avançada, així com més precoçment s'actua, majors són les taxes de curació.

La cirurgia de l'obesitat ha evolucionat substancialment en tècniques disponibles i grau de complicacions. Avui dia els avanços en cirurgia laparoscòpica permeten una recuperació del pacient molt precoç amb taxes de complicacions molt baixes


Vols fer-nos una consulta Diabetis Tipus 2?

També et pot interessar


DIABETIS

La diabetis tipus 2 es pot curar amb cirurgia

APPS i DIABETIS

És important tenir en compte que l'ús de les aplicacions no pretén ni ha de substituir el seguiment per part del metge.

La diabetis tipus 2 es pot curar amb cirurgia

Els ous: nutritius i beneficiosos. I la llet o el yogur sencer potser no tan perjudicials ...

Els consum d’ous i d’algun producte làctic sencer podrien reduir el risc de diabetis La diabetis mellitus tipus 2 (DM2) és un trastorn metabòlic que es caracteritza per hiperglucèmia (nivells de sucre en sang elevats) amb presencia de resistència a la insulina i dèficit d'insulina. La diabetis de tipus 2 està estretament relacionada amb l'obesitat i la seva prevalença està en augment.

La diabetis tipus 2 es pot curar amb cirurgia

Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia

Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia: El consum d'àcids grassos saturats (AGS) provinents dels lactis i les carns no processades no són nocius per a la salut cardiovascular ni es relacionen amb un major risc de diabetis, mentre que el consum de carns processades com salsitxes, embotits i bacó sí que es relacionen amb patologia cardiovascular i mortalitat.


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +