Per què es produeix la diabetis de tipus 2?

Per què es produeix la diabetis de tipus 2?
La diabetis de tipus 2, és la diabetis mes freqüent, acostuma associar-se a sobrepès o obesitat, i sovint a hipertensió, elevació d’àcid úric, fetge gras i triglicèrids.

Es caracteritza per una RESISTÈNCIA A LA INSULINA- vol dir: una utilització inadequada de la insulina per part dels teixits. En una fase inicial, anterior a la elevació dels nivells de glucosa en sang , el pàncrees fabrica més insulina de l’habitual, però aquesta no pot fer bé la seva acció perquè troba un bloqueig en els teixits on ha d’actuar.  Això provoca al final, un esgotament pancreàtic, el pàncreas ja no pot fabricar tanta insulina com demanen els teixits i puja la concentració de glucosa.  La diabetis sol tenir un curs progressiu i a mesura que passa el temps, en la majoria dels casos, també s’associa una manca en la fabricació d’insulina i el tractament es torna com el de la diabetis de tipus 1 amb necessitat d’insulina.

En els darrers anys, ha augmentat enormement el ventall terapèutic per la diabetis tipus 2. Especialment disposem de nous fàrmacs que poden ajudar a controlar el pes corporal – factor causal important de la malaltia- i que ens ajuden a evitar la progressió.


Vols fer-nos una consulta Diabetis Tipus 2?

També et pot interessar


DIABETIS

Per què es produeix la diabetis de tipus 2?

APPS i DIABETIS

És important tenir en compte que l'ús de les aplicacions no pretén ni ha de substituir el seguiment per part del metge.

Per què es produeix la diabetis de tipus 2?

Els ous: nutritius i beneficiosos. I la llet o el yogur sencer potser no tan perjudicials ...

Els consum d’ous i d’algun producte làctic sencer podrien reduir el risc de diabetis La diabetis mellitus tipus 2 (DM2) és un trastorn metabòlic que es caracteritza per hiperglucèmia (nivells de sucre en sang elevats) amb presencia de resistència a la insulina i dèficit d'insulina. La diabetis de tipus 2 està estretament relacionada amb l'obesitat i la seva prevalença està en augment.

Per què es produeix la diabetis de tipus 2?

Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia

Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia: El consum d'àcids grassos saturats (AGS) provinents dels lactis i les carns no processades no són nocius per a la salut cardiovascular ni es relacionen amb un major risc de diabetis, mentre que el consum de carns processades com salsitxes, embotits i bacó sí que es relacionen amb patologia cardiovascular i mortalitat.


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +