Còm es diagnostica la Diabetis? Símptomes

Còm es diagnostica la Diabetis? Símptomes
El diagnòstic de la diabetis es realitza mitjançant anàlisi de sang

La diabetis es diagnostica si:

• Glucosa en dejú de ≥8 hores: ≥126mg / dl

• Hemoglobina glicosilada (resum del sucre dels últims 2-3 mesos): ≥ 6.5%

• Glucosa 2 hores després de sobrecàrrega amb 75g de glucosa: ≥ 200mg / dl

• Presència de símptomes d'hiperglucèmia amb una glucosa en qualsevol momento: ≥ 200mg / dl

Els 3 primers hauran de ser confirmats en una segona mostra (pot ser el mateix paràmetre alterat o un altre diferent)

 

Simptomes de la hiperglucemia

Els símptomes poden aparèixer en el moment del diagnòstic, o quan es descontrola i apareix hiperglucèmia (generalment per sobre de 250mg/dl, però podent aparèixer ja per sobre de 180mg/dl).

Al conjunt de símptomes se'ls coneix com les 4 "P":

- Poliúria: producció excessiva d'orina. Els ronyons s'encarreguen de filtrar la sang que els arriba i eliminar aquelles substàncies no interessants i tornar a la circulació aquelles que són necessàries. Quan els nivells de sucre són molt alts (a partir de 180mg/dl), el ronyó se satura i no és capaç de tornar tota la glucosa a la sang, incrementant l'eliminació de glucosa per orina que necessita ser dissolta en aigua, per això s'arrossega més aigua a orina i augmenta el volum de diüresi.

- Polidípsia: molta set. Per compensar aquest augment de diüresi i no deshidratar, s'estimula la sensació de set.

- Polifagia: augment de la gana. En no entrar la glucosa a les cèl·lules (perquè no hi ha insulina o bé, aquesta no actua correctament) es queden sense energia (sense aliment), creant la necessitat "falsa" de menjar més per compensar.

- Pèrdua de pes: encara que hi hagi polifàgia per compensar la manca d'aliment de les cèl·lules, continuen sense aprofitar l'energia dels aliments.

 

Aquests símptomes són els més comuns, i si apareixen és important actuar en conseqüència ja que si la glucèmia segueix augmentant es poden produir descompensacions greus com la cetosi, o la cetoacidosi diabètica (consultar a apartat "Complicacions agudes: HIPERGLUCEMIA").


Vols fer-nos una consulta Diabetis general?

També et pot interessar


DIABETIS

Còm es diagnostica la Diabetis? Símptomes

APPS i DIABETIS

És important tenir en compte que l'ús de les aplicacions no pretén ni ha de substituir el seguiment per part del metge.

Còm es diagnostica la Diabetis? Símptomes

Els ous: nutritius i beneficiosos. I la llet o el yogur sencer potser no tan perjudicials ...

Els consum d’ous i d’algun producte làctic sencer podrien reduir el risc de diabetis La diabetis mellitus tipus 2 (DM2) és un trastorn metabòlic que es caracteritza per hiperglucèmia (nivells de sucre en sang elevats) amb presencia de resistència a la insulina i dèficit d'insulina. La diabetis de tipus 2 està estretament relacionada amb l'obesitat i la seva prevalença està en augment.

Còm es diagnostica la Diabetis? Símptomes

Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia

Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia: El consum d'àcids grassos saturats (AGS) provinents dels lactis i les carns no processades no són nocius per a la salut cardiovascular ni es relacionen amb un major risc de diabetis, mentre que el consum de carns processades com salsitxes, embotits i bacó sí que es relacionen amb patologia cardiovascular i mortalitat.


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +