T: 93.513 21 11 | Email: cita@endocrino.cat

Lipedema

Lipedema

El dipedema és una patologia encara poc coneguda en la qual les cèl·lules de greix creixen i s'acumulen de manera excessiva principalment a les extremitats inferiors, tot i que de vegades també es pot donar als braços.

El seu origen no és del tot clar, però es creu que pot ser hormonal i genètic.

El percentatge més gran de casos es dóna en dones i sol cursar amb cel·lulitis encara que hi ha diferents graus segons el nivell d'afectació:

Grau I: la pell és tova però sense solcs i es poden palpar cúmuls de greix.

Grau II: la pell en aquest cas és més dura i irregular pel fet que hi ha més nòduls de greix.

Grau III: en aquest cas trobem el que comunament s'anomena pell de taronja ja que trobem nòduls de greix de menor i major tamany.

En la majoria de casos, les persones que el pateixen han realitzat infinitat de dietes i exercici gairebé sense obtenir resultat, alhora que amb el pas del temps presenten dolor i hipersensibilitat a les zones afectades i es pot veure desproporció entre les extremitats i el resta del cos.

Com podem millorar l'estat de salut quan es pateix lipedema?

En primer lloc un correcte diagnòstic per un professional expert serà imprescindible.

Un cop fet el diagnòstic, uns hàbits de vida saludables que incloguin la pràctica d'exercici físic de baixa intensitat i una alimentació saludable on es potenciïn aquells aliments amb característiques antiinflamatòries, seran de vital importància; però és cert que també cal medicació i en alguns casos cirurgia per a una correcta eliminació o disminució de la simptomatologia.

Posted by

Dietista – Nutricionista Experta en Immunonutrició Especialitzada en intoleràncies alimentàries i vegetarianisme Responsable Unitat de Nútrició en la dona (SOP, fertilitat,...) embaràs i lactància.


No esperis més, comença a cuidar la teva salut.
Estem molt aprop teu.

On Som

Gran Vía Carles III, num 67
08028 Barcelona

Al costat mateix dels jardins de l'Hospital Universitari Dexeus de Barcelona

ATENCIÓ AL PACIENT

Dilluns a Divendres
de 8h a 20h

Petició de cita

Cites i Anul·lacions: cita@endocrino.cat
Whats: +34-628 655 063
Tel Urgències: (+34)-93 513 21 11
Reserva la teva Cita Online