T: 93.513 21 11 | Email: cita@endocrino.cat

ALIMENTACIÓ I FERTILITAT

ALIMENTACIÓ I FERTILITAT

Cada vegada més s'està veient la importància d'una alimentació correcta davant del desig de concebre l'embaràs o la dificultat de concebre'l.

El tractament principal serà adoptar uns hàbits de vida saludables amb una alimentació variada, que cobreixi els requeriments energètics i nutricionals, juntament amb la realització dexercici físic.

- En primer lloc, cal assegurar un pes saludable.

- Eliminar el consum d'alcohol i tabac: des del moment que es vulgui iniciar la recerca de l'embaràs i durant tota la gestació, serà primordial adoptar uns hàbits saludables evitant el consum d'aquest tipus de substàncies.

- Realitzar una dieta variada que inclogui tots els grups d'aliments:

  • Vegetals i hortalisses.
  • Hidrats de carboni (arròs, llegums, patata, pasta, pa, quinoa,...).
  • Proteïna (carn, peix, ou, tofu, tempeh,...).
  • Fruites.

- Evitar els carbohidrats refinats: promoure tant com sigui possible els aliments integrals ja que tindran més nutrients beneficiosos en relació amb la fertilitat que els refinats.

- Evitar els greixos trans: el seu consum incrementa la resistència a la insulina, cosa que farà que hi hagi alteracions en l'ovulació i en la qualitat dels espermatozoides.

- Evitar els aliments processats i ultraprocessats com brioixeria, snacks, galetes, margarines o menjars preparats i fast food.

- AUGMENTAR el consum de greixos monoinsaturats, poliinsaturats (omega 3).

  • Mono insaturades: oli d'oliva verge extra, olives, fruita seca, alvocat.
  • Omega 3: peix blau i marisc, nous, llavors de lli o de chia, oli de llinosa i aliments enriquits com la llet, ous i begudes vegetals o iogurts.

- Potenciar el consum de proteïna vegetal per sobre de la proteïna animal:

  • Prioritzant llegums, fruits secs, quinoa, tofu, tempeh, soja texturitzada…

- Controlar el consum de cafeïna: un consum baix o moderat de cafeïna no s'associa a una dificultat més gran per concebre (300mg/dia = 2 tasses/dia).

No obstant això, si hi ha dificultat per concebre o bé, s'està sotmetent a fertilització in vitro (FIV), caldria suprimir-ne el consum. La cafeïna pot tenir un efecte vasoconstrictor (estreta els vasos sanguinis), fent més lenta la circulació de la sang cap a l'úter que pot dificultar la implantació de l'òvul.

Per tant, el seguiment d'un plà nutricional adaptat a cada pacient serà la millor estratègia per augmentar les probabilitats d‟embaràs i per mantenir un bon estat de salut previ/d'urant a la gestació. 

Posted by

Dietista-Nutricionista Educadora en Diabetis Coach nutricional Especialista en Nutrició Esportiva Especialista en intoleràncies alimentàries i al·lèrgies Coordinació unitad d' obesidad


No esperis més, comença a cuidar la teva salut.
Estem molt aprop teu.

On Som

Gran Vía Carles III, num 67
08028 Barcelona

Al costat mateix dels jardins de l'Hospital Universitari Dexeus de Barcelona

ATENCIÓ AL PACIENT

Dilluns a Divendres
de 8h a 20h

Petició de cita

Cites i Anul·lacions: cita@endocrino.cat
Whats: +34-628 655 063
Tel Urgències: (+34)-93 513 21 11
Reserva la teva Cita Online