T: 93.513 21 11 | Email: cita@endocrino.cat

TORRONS SENSE SUCRES AFEGITS

TORRONS SENSE SUCRES AFEGITS

Ha arribat el Nadal, i amb ell, el consum de dolços típics nadalencs com els torrons.

Ha arribat el Nadal, i amb ell, el consum de dolços típics nadalencs com els torrons.
Sabem que els torrons són productes molt rics en calories i sucres simples (sempre tenen grans quantitats de sucre o mel)


Sabies que els podem preparar casolans i sense sucres?

Per a les receptes, cal un motlle de silicona (“estil Lekué)

TORRÓ D'AVELLANES

En una picadora, piqueu uns 200g d'avellanes pelades fins que quedi una textura homogènia (no ha d'estar excessivament triturat perquè si no es farà oli).

Posarem a fondre al microones o al bany maria, 125g de xocolata negra (el més fàcil és al microones, vigilant que no es cremi). Un cop la xocolata ja està ben desfeta, afegir 50ml de llet (d'aquesta manera quedarà torró de xocolata amb llet).
Afegir les ametlles triturades a la xocolata fosa i ho integrem tot bé (amb una llengua de gat és ideal)
Aboquem la barreja sobre un motlle, de silicona o d'alumini, i deixem refredar a la nevera durant unes 4 hores perquè la xocolata se solidifiqui bé.
Passades les 4 hores o més (es pot deixar tota la nit), desemmotllem i tallem a làmines.


TORRÓ ESTIL SUCHARD


Fondre al microones o al bany maria125g de xocolata negra de >80% de cacau. Afegir llet al gust (aprox 50-100 ml), fins que quedi xocolata amb llet.
Piqueu en una picadora, 50g d'avellanes torrades.
Afegir les avellanes picades a la crema de xocolata i barrejar bé fins que quedi una textura homogènia.
Saltejar en una paella uns 30g d'arròs inflat sense sucres afegits (venda en supermercats “estil veritas” amb un rajolí d'oli d'oliva verge extra. D'aquesta manera quedaran més cruixents i es deshidrataran.
Afegir l'arròs inflat saltat a la barreja de la xocolata. Disposar en un motlle rectangular de silicona i deixar refredar a la nevera com a mínim unes 4 h o més.
Un cop estigui fred, tallar i gaudir

 

TORRÓ DE XIXONA SENSE SUCRE


En un cassó a foc mitjà, disposar 200 ml de llet semidesnatada amb edulcorant stevia al gust.
Quan estigui calent, afegir 1 sobre de gelatina, una branca de canyella i ratlladura de llimona. Seguir remenant fins que es quedi una barreja cremosa.
D'altra banda, tritureu 250g d'ametlles torrades fins que es faci una crema oliosa (en aquest cas sí que busquem que es faci gairebé oli d'ametlles). Afegir les ametlles triturades a la infusió de llet i canyella preparada amb anterioritat. Deixeu-ho refredar i disposeu-ho en un motlle de silicona rectangular. Forrar el motlle amb paper film i fer pressió amb una espàtula perquè quedi la massa ben compacta. Deixeu-ho reposar a la nevera durant 1 dia aprox. Desemmotllem amb compte i servim.

 

TORRÓ DE XOCOLATA NEGRA I FESTUCS

 

Fondre al microones o al bany maria 125g de xocolata negra de >80% de cacau. Si preferiu que no sigui tan amarg, afegiu-hi llet al gust (fins a aconseguir el color del cacau desitjat).
Afegir a la xocolata fosa uns 60g de festucs sencers (si es compren salats aconseguirem un sabor més potent al torró). Barregeu-ho bé i disposeu-ho en un motlle de silicona. Deixar refredar a la nevera com a mínim 5 h. Sempre es pot posar al congelador per anar més ràpid. Un cop fred, tallar i servir.

 

TORRÓ CRUIXENT DE QUINOA

 

Fondre al microones o al bany maria 125g de xocolata negra de >80% de cacau. Si preferiu que no sigui tan amarg, afegiu-hi llet al gust (fins a aconseguir el color del cacau desitjat).
Saltar uns 30g de quinoa inflada sense sucres afegits (venda en supermercats “estil veritas”) amb un rajolí d'oli d'oliva verge extra. Així quedaran més cruixents i es deshidrataran.
Afegir la quinoa inflada a la barreja de la xocolata. Disposar en un motlle rectangular de silicona i deixar refredar a la nevera com a mínim unes 4 h o més.
Un cop estigui fred, tallar i gaudir

 

TORRÓ DE XOCOLATA BLANCA I COCO

Fondre al microones o al bany maria 50 g de xocolata blanca sense sucres afegits.
Afegir 300g de coco ratllat a la xocolata fosa fins aconseguir una textura molt seca. Disposar en un motlle rectangular de silicona i aixafar bé amb una espàtula. Deixeu refredar a la nevera unes 4-5 h o superior. Un cop aquest fred, tallar i servir.


TORRÓ DE XOCOLATA BLANCA I GERDS

Fondre al microones o al bany maria 125 g de xocolata blanca sense sucres afegits.
Afegir uns 150g de gerds senceres naturals amb la xocolata fosa (han de quedar senceres).
Disposeu en un motlle rectangular de silicona. Deixeu refredar a la nevera unes 4-5 h o superior. Un cop aquest fred, tallar i servir.

 

TORRÓ D'ALACANT

Muntem una clara d´ou a punt de neu i reservem.
Posem en un cassó uns 10 dàtils desossats amb 50 ml d'aigua i ho portem a ebullició, fins a aconseguir una massa espessa.
Quan tingui una textura espessa tipus caramel, retirem del foc i afegim la clara muntada, remenant constantment per evitar que es qualli. Un cop s'hagi refredat una mica, afegiu-hi 250g d'ametlles pelades i torrades. Barregem bé i ho aboquem en un motlle de silicona i deixem reposar unes 5 h al frigorífic.
Un cop estigui fred, tallar i servir.

Posted by

Dietista-Nutricionista Educadora en Diabetis Coach nutricional Especialista en Nutrició Esportiva Especialista en intoleràncies alimentàries i al·lèrgies Coordinació unitad d' obesidad


No esperis més, comença a cuidar la teva salut.
Estem molt aprop teu.

On Som

Gran Vía Carles III, num 67
08028 Barcelona

Al costat mateix dels jardins de l'Hospital Universitari Dexeus de Barcelona

ATENCIÓ AL PACIENT

Dilluns a Divendres
de 8h a 20h

Petició de cita

Cites i Anul·lacions: cita@endocrino.cat
Whats: +34-628 655 063
Tel Urgències: (+34)-93 513 21 11
Reserva la teva Cita Online