Rampes i alimentació

Les rampes són contraccions involuntàries d'un o diversos músculs alhora, provocant dolor a la persona que les pateix.
Les causes poden ser diferents com ara la deshidratació, l'ús excessiu del múscul o mantenir una mateixa posició durant llargues estones.
D'altra banda, poden estar relacionades amb malalties que no s'hagin diagnosticat que produeixen dolors similars a les rampes, com ara la falta de reg sanguini o la compressió dels nervis de la lumbar.
Pel que fa a l’alimentació, l'ús de diürètics o una ingesta d'aliments incorrecta, poden produir dèficit de certs minerals com magnesi, calci o potassi, que contribueixen a l'aparició d'aquestes rampes.
Què cal fer per evitar o reduir-ne l'aparició?
- Assegurar una correcta hidratació à consumint mínim 1,5 litres de líquids al dia: aigua, aigua amb llimona, infusions, brous desgreixats,…
- Aliments rics en potassi à plàtan, soja i derivats, llavors (mòltes), llegums, quinoa, nous,…
- Aliments rics en magnesi à cereals integrals, alvocat, ametlles i nous espinacs, llegums,…
- Aliments rics en calci àLàctics i els seus derivats (llet, formatge o iogurts); begudes vegetals enriquides; fruits secs i llavors (mòltes); llegums i tofu; bledes, espinacs, bròquil, col kale ...
Posted by

Dietista – Nutricionista Experta en Immunonutrició Especialitzada en intoleràncies alimentàries i vegetarianisme Responsable Unitat de Nútrició en la dona (SOP, fertilitat,...) embaràs i lactància.