T: 93.513 21 11 | Email: cita@endocrino.cat

UN NOU ESTUDI REVELA LA REALITAT DEL METABOLISME

UN NOU ESTUDI REVELA LA REALITAT DEL METABOLISME

EL PERQUÈ DEL MEU METABOLISME D'urant molts anys, s'ha cregut que el metabolisme basal depèn en gran part de l'edat. Sempre s'ha constatat que l'adolescència és una època en la qual la despesa calòrica és molt elevada, i a partir dels 40-50 anys, el metabolisme baixa de manera significativa.

Durant molts anys, s'ha cregut que el metabolisme basal depèn en gran part de l'edat. Sempre s'ha constatat que l'adolescència és una època en la qual la despesa calòrica és molt elevat, i a partir dels 40-50 anys, el metabolisme baixa de manera significativa.


El que realment és cert és que, sempre ha estat difícil determinar exactament el motiu pel qual, la despesa calòrica és diferent en cada persona.
Es creu que aspectes com el pas dels anys, la genètica, l'estil de vida ... són factors que influeixen en el metabolisme de cadascú.


UN ESTUDI RECENT DEMOSTRA QUE L'EDAT NO ÉS TAN IMPORTANT


En un estudi recent, publicat per la revista Science, assenyala que el moment en el qual comença a reduir el metabolisme basal de manera significativa comença més tard del que s'esperava i arriba a el punt més alt en una edat molt primerenca.
L'antropòleg Herman Pontzer, juntament amb un equip internacional de científics, van analitzar en un estudi a més de 6.600 persones en edats compreses entre una setmana d'edat fins als 95 anys.


Per realitzar l'estudi, es va valorar la crema de calories realitzant tasques diàries com caminar, moure, anar a la feina ...
Els experts van arribar a la conclusió que els nadons tenien taxes metabòliques més elevades que els adolescents o fins i tot més elevades que les persones amb menys de 30 anys d'edat.


Les necessitats energètiques es disparen fins als primers 12 mesos de vida, així que el primer any de vida, és el que consumim més energia que altres etapes.
D'altra banda, el metabolisme comença a decaure de manera significativa a partir dels 60 anys d'edat. A partir d'aquesta edat, el metabolisme decau en un 0,7% per any passat.
Durant les dècades dels 20, 30,40 i 50 anys d'edat, el metabolisme es manté estable. És a dir, dels 20 als 60 d'edat, no hi ha canvis a nivell metabòlic ni reducció d'aquest.


A QUE ÉS DEGUT AQUEST CANVI A LA CREENÇA DEL METABOLISME?


S'està estudiant el motiu pel qual, no varia de manera significativa el metabolisme en edats entre els 20 i els 60 anys d'edat. Tot apunta que el metabolisme dels nostres teixits i el treball que realitzen les nostres cèl·lules, canvia al llarg de la vida de manera poc significativa.


QUÈ PODEM FER PER AUGMENTAR EL NOSTRE METABOLISME?


El metabolisme basal depèn de diversos factors. Entre ells hi ha factors no modificables com; la genètica i l'edat i factors modificables com l'activitat física, la quantitat de massa magra (massa muscular).
Per aquest motiu, és més interessant fer canvis a nivell metabòlic com l'augment de l'activitat física de resistència i l'augment de l'exercici de força per augmentar la massa magra, que no tenir en compte l'edat de cada un.
El seguiment d'una dieta hipocalòrica, rica en fruites, verdures, proteïnes de qualitat, greixos saludables ... és clau per mantenir un pes adequat i no augmentar pes de manera significativa.

En ENDOCS, t'ajudarem a realitzar un pla d'alimentació personalitzat i adaptat a les necessitats de cada un. 
 

Posted by

Dietista-Nutricionista Educadora en Diabetis Coach nutricional Especialista en Nutrició Esportiva Especialista en intoleràncies alimentàries i al·lèrgies Coordinació unitad d' obesidad


No esperis més, comença a cuidar la teva salut.
Estem molt aprop teu.

On Som

Gran Vía Carles III, num 67
08028 Barcelona

Al costat mateix dels jardins de l'Hospital Universitari Dexeus de Barcelona

ATENCIÓ AL PACIENT

Dilluns a Divendres
de 8h a 20h

Petició de cita

Cites i Anul·lacions: cita@endocrino.cat
Whats: +34-628 655 063
Tel Urgències: (+34)-93 513 21 11
Reserva la teva Cita Online