T: 93.513 21 11 | Email: cita@endocrino.cat

CAS CLÍNIC (III)

CAS CLÍNIC (III)

Milloria del control glucèmic desprès de reduir racions d'hidrat de carboni.

L’Anna te diabetis tipus 1 des de fa tres anys.

El tractament que segueix és amb múltiples dosis d’insulina, sent la seva pauta habitual:

- Insulina Lenta (Lantus ® 11 UI)

- Insulina Ràpida (Humalog Junior ®– ratio 1)

Segueix un control glucèmic força bo. Té uns hàbits alimentaris correctes i el seu nivell d’educació diabetològica és avançat. Tot i això, va venir a visitar-nos desprès de Nadal donat que portava una època una mica descontrolada.

El seu principal objectiu era millorar el control glucèmic. Després d’esta revisant tot el seu tractament, la seva adherència a l’automaneig de la malaltia, la dieta que seguia, l’exercici físic, i altres aspectes... vam decidir que podríem reduir la quantitat d’hidrats de carboni que consumia diàriament.

L’Anna feia total de 17 racions, el que suposa 170g d’hidrats de carboni al dia. Solia repartir-los en 1 ració en llevar-se 5 a mig matí, 4 a l’hora de dinar, 3 en berenar i 4 la sopar.

La proposta pactada va ser reduir a 7 racions, equivalent a 70g d’hidrat de carboni. En aquest cas es considera una dieta baixa en hidrats de carboni donat que és inferior a 130g. Vam repartir-les en mitja ració en llevar-se, 2 en esmorzar, 2 en dinar, 2 en berenar i mitja a l’hora de sopar.

I bé.... la gràfica parla per si mateixa!!!

L’Anna va venir animadíssima i contentíssima. No li va costar gens seguir les pautes, donat que vam donar-li altres idees basades en vegetals i proteïnes i greixos saludables per a que tingués alternatives. A més, vam ajustar la insulina de manera que no va tenir hipoglucèmies. La insulina lenta vam reduir-la dues unitats.

Aquest cas posa de manifest la importància d’ampliar les opcions terapèutiques, i de no actuar amb inèrcia quan busquem solucions. És imprescindible mantenir-se actualitzar i no tenir por d’oferir noves estratègies.

Posted by

Cap de Servei @doctorasesmilo Especialista en endocrinologia de la gestació/reproducció Responsable Unitat d’hipòfisis Responsable Unitat de tiroides Co-cordinació de la Unitat d' Ovari poliquístic


Dietista-Nutricionista Educadora en diabetis Coordinadora de la unidad de Diabetis Especialista en tecnologies en diabetis, diabetis tipus 1 i diabetis pediàtrica Responsable unitat de nutrició clínica


No esperis més, comença a cuidar la teva salut.
Estem molt aprop teu.

On Som

Gran Vía Carles III, num 67
08028 Barcelona

Al costat mateix dels jardins de l'Hospital Universitari Dexeus de Barcelona

ATENCIÓ AL PACIENT

Dilluns a Divendres
de 8h a 20h

Petició de cita

Cites i Anul·lacions: cita@endocrino.cat
Whats: +34-628 655 063
Tel Urgències: (+34)-93 513 21 11
Reserva la teva Cita Online