Hipotàlem: Qui controla la hipòfisi?

Hipotàlem: Qui controla la hipòfisi?
La funció de la glàndula hipòfisi ve regulada per l’hipotàlem, una estructura cerebral importantíssima que es situa per sobre de la hipòfisi i que es composa de diversos nuclis que fabriquen diverses hormones i proteïnes que influenciaran la fàbrica hormonal a la hipòfisi.

El dany hipotalàmic, sigui per cirurgia, per radioteràpia, per tumors, o per traumatismes cranio-encefàlics, pot causar insuficiència en la producción d’hormones hipofisàries, el que es coneix com HIPOPITUITARISME.

Els tumors hipotalàmics més freqüents són els craniofaringiomes, es presenten en l’ edat infantil i en l’edat adulta i de vegades són agressius localment. Solen causar deficiència hipofisària tan per les hormones de la hipòfisi anterior com posterior.

Altres tumors hipotalàmics són els germinomes i els hamartomes, aquests últims produeixen de vegades pubertat precoç en els nens.


Vols fer-nos una consulta Hipotàlem?

Hipotàlem: Qui controla la hipòfisi?

Acromegàlia: nous fàrmacs en un futur proper

Nous fàrmacs en el tractament mèdic d'un dels tumors hipofisaris més complicats: l' acromegàlia

Hipotàlem: Qui controla la hipòfisi?

Hem assistit a la reunió nacional d'experts en hipòfisi a Madrid del grup de neuroendocrinologia de la SEEN

La reunió s'ha centrat sobretot en l'estudi molecular de tumors hipofisaris d'àmbit nacional en què participem: l'estudi REMAH

Hipotàlem: Qui controla la hipòfisi?

Tractament hormonal substitutiu: tractament de l’ hipopituitarisme

La disfunció dels sistemes hormonals requereix que nosaltres, els endocrinòlegs, tinguem la suficient perícia i entrega per a trobar el millor tractament de reposició hormonal. I el millor és aquell que de forma més fidedigna reprodueix els nivells d’hormones de l’estat de no malaltia.


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +