Complicacions cròniques: RETINOPATIA

Complicacions cròniques: RETINOPATIA
Els valors elevats de glucèmia ( sucre a la sang ) durant molt de temps poden provocar danys oculars més o menys greus, inclosa la ceguesa. Cal fer un fons d'ull com a mínim un cop l'any .

Cada quant he de revisar els meus ulls?

Amb controls regulars es poden prevenir els problemes oculars derivades de la diabetis ja que si es diagnostiquen a temps existeixen tractaments eficaços per resoldre'ls. Per a això és fonamental realitzar un fons d'ull com a mínim un cop l'any.

 

Quins factors augmenten el risc de retinopatia?

  • Mal control de les glucèmies
  • Xifres de tensió arterial elevades
  • Més temps d'evolució de la diabetis
  • Factors genètics

 

Quines complicacions oculars estan associades a la diabetis?

 

GLAUCOMA. És la pèrdua de visió gradual per dany a la retina i nervi òptic a causa de l'augment de la pressió a l'ull que impedeix l'arribada de sang de forma normal a la retina i nervi. A més edat i més anys d'evolució de la diabetis major risc de glaucoma. Segons el cas, el tractament són fàrmacs o cirurgia.

 

CATARACTES. Es tracta de la pèrdua de transparència del cristal·lí qual cosa implica una disminució progressiva de visió. Els símptomes són visió borrosa, visió doble o la fotofòbia (molèstia amb la llum). Apareixen amb més freqüència en les persones amb diabetis, i la seva evolució acostuma a ser ràpida. El tractament és quirúrgic mitjançant una intervenció breu, indolora, de baix risc anestèsic i de recuperació ràpida.

 

RETINOPATIA. És l'afectació de la retina. Es classifica segons el grau de severitat:

 

  • NO PROLIFERATIVA. La més comuna, la inicial. Els vasos sanguinis que irriguen l'ull s'obstrueixen. Pot ser lleu, moderada o severa. Generalment no necessita tractament específic encara que s'ha de millorar el control de la glucèmia per evitar la seva progressió.

 

  • EDEMA MACULAR. Apareixen fuites de líquid a la màcula (part de l'ull encarregada d'enfocar) que comporten visió borrosa i / o pèrdua de visió. Cal tractar-la per revertir la pèrdua de visió mitjançant làser o fàrmacs que s'injecten a l'ull.

 

  • PROLIFERATIVA. És la forma de retinopatia avançada. Els capil·lars es tanquen i per poder irrigar l'ull es formen nous vasos, més febles, que poden trencar-se abocant sang i provocant una hemorràgia vítria (sagnat dins de l'humor vitri que omple l'ull). A més quan els vasos trencats cicatritzen poden provocar un despreniment de retina. En la majoria dels casos el tractament amb fotocoagulació (làser per segellar les vasos sanguinis i evitar fuites de sang) o vitriectomía (si hi ha despreniment de retina, per retirar la sang de l'ull) permet prevenir la ceguesa. A més precoç el diagnòstic de la retinopatia, millors resultats amb el tractament.

Vols fer-nos una consulta Complicacions de la diabetis?

També et pot interessar


DIABETIS

Complicacions cròniques: RETINOPATIA

APPS i DIABETIS

És important tenir en compte que l'ús de les aplicacions no pretén ni ha de substituir el seguiment per part del metge.

Complicacions cròniques: RETINOPATIA

Els ous: nutritius i beneficiosos. I la llet o el yogur sencer potser no tan perjudicials ...

Els consum d’ous i d’algun producte làctic sencer podrien reduir el risc de diabetis La diabetis mellitus tipus 2 (DM2) és un trastorn metabòlic que es caracteritza per hiperglucèmia (nivells de sucre en sang elevats) amb presencia de resistència a la insulina i dèficit d'insulina. La diabetis de tipus 2 està estretament relacionada amb l'obesitat i la seva prevalença està en augment.

Complicacions cròniques: RETINOPATIA

Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia

Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia: El consum d'àcids grassos saturats (AGS) provinents dels lactis i les carns no processades no són nocius per a la salut cardiovascular ni es relacionen amb un major risc de diabetis, mentre que el consum de carns processades com salsitxes, embotits i bacó sí que es relacionen amb patologia cardiovascular i mortalitat.


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +