Quins problemes pot produir la diabetis gestacional?

Quins problemes pot produir la diabetis gestacional?
Si no es tracta, la diabetis gestacional pot portar problemes per la mare i pel nadó en forma de complicacions obstètriques, pes fetal elevat (macrosomia), hipoglucèmia neonatal, part prematur, preclamsia i d’altres.

La diabetis gestacional pot comportar problemes tant per a la mare com per al nadó.

Generalment, sol ser un trastorn lleu per a la mare ja que els nivells de glucosa no solen ser molt alts i el més probable és que tornin a la normalitat després del part. No obstant això, pot generar complicacions en el curs de l'embaràs.

  A. COMPLICACIONS MATERNES:

  1. Amenaça de part prematur
  2. Risc de preclamsia (augment de tensió arterial).
  3. Polihidraminosis: Augment del líquid amniòtic.
  4. Infeccions urinàries o vaginals.

 B. COMPLICACIONS FETALS:

La principal font d'energia per al fetus és la glucosa que rep de la mare. Si els valors de glucosa són elevats en sang, es comporta com un "tòxic" per al nadó, capaç de limitar la quantitat de glucosa que rep i aquest excés de sucre fa que el fetus fabriqui més insulina.

1- Macrosomia: Pes excessiu per a l'edat gestacional del fetus, que pot superar els 4 kg. El fetus presenta un% de greix superior a la normalitat i certs òrgans com el cor o el fetge creixen més del normal.

2- Retard en la maduració: Els fetus amb macrosomia presenten major risc de dificultats respiratòries a causa de la falta de maduració en el pulmó, compensen pitjor els nivells baixos de glucosa, retard en la maduració del fetge i eliminen pitjor l'excés de bilirubina.

3- Hipoglucèmia neonatal: Mentre el fetus es troba dins de l'úter, rep més quantitat de glucosa de la normal, per això, fabrica més quantitat d'insulina. Després del part, el subministrament de glucosa per part de la mare es suprimeix però el pàncrees de fetus continua segregant quantitats elevades d'insulina. Aquest fet pot provocar que es consumeixi ràpidament la glucosa en sang generant una baixada de sucre (hipoglucèmia).

4- Altres complicacions: Després del naixement, pot produir-se altres complicacions en els fills de mares amb diabetis gestacional: poliglobúlia (o excés de glòbuls vermells), hipocalcemia (xifres baixes de calci), hiperbilirubinèmia (xifres altes de bilirubina que de vegades necessiten fototeràpia ) i major probabilitat d'obesitat en infància i edat adulta.


Aquests problemes es poden evitar seguint els consells mèdics!


Vols fer-nos una consulta La diabetis gestacional?

També et pot interessar


DIABETIS

Quins problemes pot produir la diabetis gestacional?

APPS i DIABETIS

És important tenir en compte que l'ús de les aplicacions no pretén ni ha de substituir el seguiment per part del metge.

Quins problemes pot produir la diabetis gestacional?

Els ous: nutritius i beneficiosos. I la llet o el yogur sencer potser no tan perjudicials ...

Els consum d’ous i d’algun producte làctic sencer podrien reduir el risc de diabetis La diabetis mellitus tipus 2 (DM2) és un trastorn metabòlic que es caracteritza per hiperglucèmia (nivells de sucre en sang elevats) amb presencia de resistència a la insulina i dèficit d'insulina. La diabetis de tipus 2 està estretament relacionada amb l'obesitat i la seva prevalença està en augment.

Quins problemes pot produir la diabetis gestacional?

Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia

Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia: El consum d'àcids grassos saturats (AGS) provinents dels lactis i les carns no processades no són nocius per a la salut cardiovascular ni es relacionen amb un major risc de diabetis, mentre que el consum de carns processades com salsitxes, embotits i bacó sí que es relacionen amb patologia cardiovascular i mortalitat.


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +