Què la causa la diabetis de Tipus 1?

Què la causa la diabetis de Tipus 1?
La diabetis tipus 1 està causada per una deficiència d’insulina resultant d’una inflamació autoimmune dels illots pancreàtics (“insulitis”).

El pàncrees és l’orgue productor d’ insulina, per causes que no es coneixen, el propi sistema immunitari ataca les cèl·lules beta pancreàtiques, que són les encarregades de produir la insulina, aquesta destrucció porta a una manca d’ insulina i apareix la diabetis. La causa última que provoca aquesta destrucció cel·lular beta-pancreàtica es desconeix, però hi ha determinades formes genètiques que bé afavoreixen o bé protegeixen en front la diabetis de tipus 1. La concordança en bessons genèticament idèntics no arriba al 50%, el que indica que hi ha altres factors implicats a banda de la genètica. Només en un 10-15% de pacients afectats hi ha antecedents familiars de la malaltia.

A part de les característiques genètiques que hi puguin predisposar, hi ha factors ambientals implicats en l’aparició de la malaltia. Es creu que potser l’alimentació en les primeres etapes de la vida, o tòxics o agents infecciosos ambientals, podrien contribuir a que el sistema immunitari “s’equivoqui”, atacant les cèl·lules beta pancreàtiques com si es tractessin d’un cos estrany i conduïnt a la diabetis


Vols fer-nos una consulta Diabetis Tipus 1?

També et pot interessar


DIABETIS

Què la causa la diabetis de Tipus 1?

APPS i DIABETIS

És important tenir en compte que l'ús de les aplicacions no pretén ni ha de substituir el seguiment per part del metge.

Què la causa la diabetis de Tipus 1?

Els ous: nutritius i beneficiosos. I la llet o el yogur sencer potser no tan perjudicials ...

Els consum d’ous i d’algun producte làctic sencer podrien reduir el risc de diabetis La diabetis mellitus tipus 2 (DM2) és un trastorn metabòlic que es caracteritza per hiperglucèmia (nivells de sucre en sang elevats) amb presencia de resistència a la insulina i dèficit d'insulina. La diabetis de tipus 2 està estretament relacionada amb l'obesitat i la seva prevalença està en augment.

Què la causa la diabetis de Tipus 1?

Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia

Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia: El consum d'àcids grassos saturats (AGS) provinents dels lactis i les carns no processades no són nocius per a la salut cardiovascular ni es relacionen amb un major risc de diabetis, mentre que el consum de carns processades com salsitxes, embotits i bacó sí que es relacionen amb patologia cardiovascular i mortalitat.


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +