Quines són les causes i quins són els càncers més freqüents?

Quines són les causes i quins són els càncers més freqüents?
Les causes són desconegudes. La irradiació a la zona del coll es considera un factor de risc

*Les causes són desconegudes.

La irradiació a la zona del coll es considera un factor de risc, les persones que van rebre irradiació de les amígdales a la infantesa (teràpia abandonada desde fa anys), han de controlar el seu tiroides.

La fuïta nuclear de Chernobyl es va relacionar amb un clar augment en la freqüència de càncer de tiroides, la població infantil fou especialment susceptible.

 

*Tipus:

  • El tipus de càncer més freqüent és el carcinoma diferenciat: tipus papil·lar o fol·licular. El papil·lar tendeix més a anar als ganglis i el fol·licular tendeix més a poder escampar cèl·lules a la circulació i eventualment produir metàstasi a distància. Les metàstasi del carcinoma diferenciat de tiroides poden curar-se o poden mantenir-se estables i sense donar problemes durant molt de temps.

 

  • El carcinoma indiferenciat de tiroides o carcinoma anaplàssic és un tumor de molt mal pronòstic. La supervivència és molt minça. Tot i que en els darrers anys s’han aprovat nous quimioteràpics pel tractament d’aquest càncer, no aconsegueixen curació

 

  • El carcinoma medul·lar és un tipus de càncer de tiroides de més baixa freqüència. Molts cops es produeix per mutacions en el gen RET, familiars o esporàdiques. De vegades en el context d’una síndrome de tumors endocrins coneguda com a síndrome de MEN (neoplàsia endocrina múltiple) amb història familiar.

Vols fer-nos una consulta Càncer de tiroides?

També et pot interessar


TIROIDES

Quines són les causes i quins són els càncers més freqüents?

Reunió anual científica en patologia tiroidea

Hem estat a la reunió d'experts de tiroides de la SEEN a Madrid

Quines són les causes i quins són els càncers més freqüents?

Unitat de Nutrició, Diabetis i Obesitat d'Hospital Universitari Dexeus

El servei d'Endocrinologia de Dexeus, www.endocrino.cat, dirigeix la Unitat d'Obesitat del nostre Hospital des de fa més de 10 anys. Som els especialistes en diabetis, diabetis gestacional, obesitat i nutrició en general.

Quines són les causes i quins són els càncers més freqüents?

El tiroides a la gestació

Hem anat al congrés portuguès d'obstetrícia a fer una xerrada, et revisem els aspectes més importants


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +