Quines són les causes de l’hipotiroïdisme?

Quines són les causes de l’hipotiroïdisme?
La causa més freqüent d'hipotiroïdisme és la malaltia tiroïdal autoimmune o “malaltia de Hashimoto" tomb anomenada "tiroiditis de Hashimiti"

La malaltia de Hashimoto es produeix per la fabricació errònia per part del sistema immune, d'anticossos dirigits contra la glàndula tiroide: anticossos antiperoxidasa (TPOAb) i antitiroglobulina (TGAb), proteïnes excusives del teixit tiroidal . Aquests anticossos s'uneixen al teixit tiroïdal, i atrauen limfòcits produint una inflamació coneguda com tiroïditis autoimmune que forma crònica va conduïnt a una disfunció glandular.

No es coneixen les causes de la malaltia tiroïdal autoimmune, es creu que juguen un paper tant la predisposició genètica com una causa ambiental (podria ser un agent infecciós, un tòxic, una exposició a proteïnes de la tiroide - per exemple en el embaràs-)

No és una condició greu en general, llevat que no es diagnostiqui i s'arribi a una situació de "mixedema" o hipotiroïdisme profund.

La tiroïditis autoimmune és una condició crònica, de vegades en el mateix pacient poden donar-se les dues cares de la moneda: el singlot i l'hipertiroïdisme autoimmune, però és molt inusual que es produeixi un hipertiroïdisme quan la primera manifestació ha estat l'hipotiroïdisme.

És molt important prestar atenció en cas de desig gestacional. Per quedar-se embarassada, hem d'aconseguir una funció normal i assegurar un tractament correcte abans de cercar embaràs.

El tractament es realitza mitjançant l'administració d'hormona tiroïdal (levotiroxina sòdica)


Existeixen altres causes d'hipotiroïdisme:

  • Tiroïditis subaguda (de naturalesa no autoimmune) es creu que vírica. Sol cursar amb dolor i en una fase inicial se sol detectar un hipertiroïdisme, la glàndula sol ser dura i dolorosa.
  • Destrucció o atròfia de la glàndula secundària a radioteràpia de teixits propers (coll, mama)
  • Fàrmacs que interfereixin en la producció hormonal.
  • Alteració en la hipòfisi que comporti dèficit en la producció de l'hormona estimulant de la tiroides o TSH
  • Tractament d'un hipertiroïdisme previ mitjançant iode radioactiu o cirurgia

Vols fer-nos una consulta Hipotiroïdisme?

També et pot interessar


TIROIDES

Quines són les causes de l’hipotiroïdisme?

Reunió anual científica en patologia tiroidea

Hem estat a la reunió d'experts de tiroides de la SEEN a Madrid

Quines són les causes de l’hipotiroïdisme?

Unitat de Nutrició, Diabetis i Obesitat d'Hospital Universitari Dexeus

El servei d'Endocrinologia de Dexeus, www.endocrino.cat, dirigeix la Unitat d'Obesitat del nostre Hospital des de fa més de 10 anys. Som els especialistes en diabetis, diabetis gestacional, obesitat i nutrició en general.

Quines són les causes de l’hipotiroïdisme?

El tiroides a la gestació

Hem anat al congrés portuguès d'obstetrícia a fer una xerrada, et revisem els aspectes més importants


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +