Malaltia de cushing

Malaltia de cushing
És causada per un tumor que fabrica ACTH. La ACTH estimula les glàndules suprarenals en la producció de cortisona i andrògens. Com a resultat tenim una sèrie de canvis físics del pacient.
  • Augmenta el greix central (fascio-troncular: cara, tronc i abdomen), a les foses supraclaviculars i a dalt de l’esquena sota el clatell: el que es coneix com a “giba de búfal”. 
  • El greix de predomini en abdomen i escàs en extremitats dona un aspecte de “xupa-xup”.  Es caracteritza per problemes de pell amb estries vermelles, o dermatitis i per la tendència a fer hematomes.
  • També hi ha un augment en la pilositat corporal. Tot això ocasiona canvis físics que no sempre són del tot reversibles, és molt important pensar en la malaltia per a diagnosticar-la de forma precoç.

EL Cushing s’associa a obesitat central, hipertensió arterial, diabetis,  osteoporosi amb important risc de fractura i finalment amb risc cardiovascular. El maneig de la malaltia no és senzill. El tractament principal és la cirurgia endoscòpica transesfenoidal per un cirurgià expert.

Disposem de diverses opcions farmacològiques no quirúrgiques per a aquells casos que o bé no es poden operar, o bé recidiven després de la cirurgia. També es pot considerar la radioteràpia.


Vols fer-nos una consulta Tumors hipofisaris?

També et pot interessar


Malaltia de cushing

Acromegàlia: nous fàrmacs en un futur proper

Nous fàrmacs en el tractament mèdic d'un dels tumors hipofisaris més complicats: l' acromegàlia

Malaltia de cushing

Hem assistit a la reunió nacional d'experts en hipòfisi a Madrid del grup de neuroendocrinologia de la SEEN

La reunió s'ha centrat sobretot en l'estudi molecular de tumors hipofisaris d'àmbit nacional en què participem: l'estudi REMAH


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +