La hiperglucemia és l’elevació dels nivells de glucosa en sang per sobre dels valors normals (els de les persones sense diabetis). Té múltiples causes, de manera que és una complicació bastant freqüent
La hiperglucemia és aquella situació en què els nivells de glucosa estan massa elevats en sang per un dèficit absolut o relatiu d’insulina, sense presència d’altres alteracions metabòliques.
Quins són els símptomes?
Els símptomes típics i més freqüents són aquells que se’ls acostuma a dir les 4 “P”:
A part, en alguns casos pot coexistir: pell seca, visió borrosa, picors, confusió i esgotament.
Quines són les causes?
Còm actuar?
És important tractar-ho en el moment en què es detecta per tal d’evitar complicacions més importants com la presència de cetones o cossos cetònics en sang o bé, la cetoacidosi diabètica.
La millor prevenció de la hiperglucèmia és portar un control estricte de la malaltia, saber detectar-la a temps i posar-hi solució per evitar complicacions més severes.
És important tenir en compte que l'ús de les aplicacions no pretén ni ha de substituir el seguiment per part del metge.
Els consum d’ous i d’algun producte làctic sencer podrien reduir el risc de diabetis La diabetis mellitus tipus 2 (DM2) és un trastorn metabòlic que es caracteritza per hiperglucèmia (nivells de sucre en sang elevats) amb presencia de resistència a la insulina i dèficit d'insulina. La diabetis de tipus 2 està estretament relacionada amb l'obesitat i la seva prevalença està en augment.
Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia: El consum d'àcids grassos saturats (AGS) provinents dels lactis i les carns no processades no són nocius per a la salut cardiovascular ni es relacionen amb un major risc de diabetis, mentre que el consum de carns processades com salsitxes, embotits i bacó sí que es relacionen amb patologia cardiovascular i mortalitat.