El tractament de la prediabetis és un factor clau per a evitar l’aparició de la diabetis tipus 2
Què és la prediabetis?
La prediabetis és un terme que també sol ser conegut com a “hiperglucemia intermitja” o “disglucèmia”.
Aquests termes fan referència a la presència d’una glucosa basal –glucosa en dejú- alterada (GBA), una intolerància a la glucosa (ITG, nivells de glucemia elevats a les 2 hores d’un test de tolerància oral a la glucosa) o bé ambdues, que augmenten el risc de patir diabetis tipus 2 i el risc cardiovascular.
És una situació reversible.
Com es diagnostica la prediabetis?
Els criteris de diagnòstic són els següents:
Quins factors augmenten el risc de diabetis tipus 2?
A continuació es detallen aquells factors que augmenten el risc d’evolució de prediabetis a diabetis tipus 2:
Quin és el tractament de la prediabetis?
L’objectiu és revertir la situació de prediabetis i evitar que evolucioni a una diabetis tipus 2. Per això és important:
A ENDOCS et podem ajudar a assolir aquests objectius i evitar la progressió de la prediabetis a la diabetis tipus 2.
És important tenir en compte que l'ús de les aplicacions no pretén ni ha de substituir el seguiment per part del metge.
Els consum d’ous i d’algun producte làctic sencer podrien reduir el risc de diabetis La diabetis mellitus tipus 2 (DM2) és un trastorn metabòlic que es caracteritza per hiperglucèmia (nivells de sucre en sang elevats) amb presencia de resistència a la insulina i dèficit d'insulina. La diabetis de tipus 2 està estretament relacionada amb l'obesitat i la seva prevalença està en augment.
Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia: El consum d'àcids grassos saturats (AGS) provinents dels lactis i les carns no processades no són nocius per a la salut cardiovascular ni es relacionen amb un major risc de diabetis, mentre que el consum de carns processades com salsitxes, embotits i bacó sí que es relacionen amb patologia cardiovascular i mortalitat.