Els valors elevats de glucèmia ( sucre a la sang ) durant molt de temps poden provocar danys oculars més o menys greus, inclosa la ceguesa. Cal fer un fons d'ull com a mínim un cop l'any .
Cada quant he de revisar els meus ulls?
Amb controls regulars es poden prevenir els problemes oculars derivades de la diabetis ja que si es diagnostiquen a temps existeixen tractaments eficaços per resoldre'ls. Per a això és fonamental realitzar un fons d'ull com a mínim un cop l'any.
Quins factors augmenten el risc de retinopatia?
Quines complicacions oculars estan associades a la diabetis?
GLAUCOMA. És la pèrdua de visió gradual per dany a la retina i nervi òptic a causa de l'augment de la pressió a l'ull que impedeix l'arribada de sang de forma normal a la retina i nervi. A més edat i més anys d'evolució de la diabetis major risc de glaucoma. Segons el cas, el tractament són fàrmacs o cirurgia.
CATARACTES. Es tracta de la pèrdua de transparència del cristal·lí qual cosa implica una disminució progressiva de visió. Els símptomes són visió borrosa, visió doble o la fotofòbia (molèstia amb la llum). Apareixen amb més freqüència en les persones amb diabetis, i la seva evolució acostuma a ser ràpida. El tractament és quirúrgic mitjançant una intervenció breu, indolora, de baix risc anestèsic i de recuperació ràpida.
RETINOPATIA. És l'afectació de la retina. Es classifica segons el grau de severitat:
És important tenir en compte que l'ús de les aplicacions no pretén ni ha de substituir el seguiment per part del metge.
Els consum d’ous i d’algun producte làctic sencer podrien reduir el risc de diabetis La diabetis mellitus tipus 2 (DM2) és un trastorn metabòlic que es caracteritza per hiperglucèmia (nivells de sucre en sang elevats) amb presencia de resistència a la insulina i dèficit d'insulina. La diabetis de tipus 2 està estretament relacionada amb l'obesitat i la seva prevalença està en augment.
Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia: El consum d'àcids grassos saturats (AGS) provinents dels lactis i les carns no processades no són nocius per a la salut cardiovascular ni es relacionen amb un major risc de diabetis, mentre que el consum de carns processades com salsitxes, embotits i bacó sí que es relacionen amb patologia cardiovascular i mortalitat.