La diabetis tipus 2 en edat pediàtrica no només difereix de la tipus 1, sinó també de la tipus 2 adulta.
El més destacable és que la diabetes tipus 2 es caracteritza per una resistència a la insulina que amb el temps comporta a una disminució de la funció de les cèl·lules beta pancreàtiques, això últim passa a major velocitat en la diabetis pediàtrica. A banda, hi ha un desenvolupament accelerat de les complicacions de la diabetis.
Compartint similituds a l'edat adulta, la diabetis tipus 2 o prediabetis s'ha de descartar en aquells nens amb 10 anys o més d'edat (o si la pubertat comença abans, abans) que tinguin sobrepès (percentil de l'índex de massa corporal (IMC) ≥ 85) o obesitat (percentil d'IMC ≥ 95) que presentin una o més de les següents condicions:
La diabetis tipus 2 en edat pediàtrica sol aparèixer a partir de la pubertat. Pot aparèixer de forma molt progressiva (sense glucèmies molt elevades) o de forma ràpida i brusca. El diagnòstic és poc habitual que es realitzi en context de cetosi.
Care D, Suppl SS. 13 . Children and Adolescents: Standards of Medical Care in Diabetes 2019. 2019;42(January):148–64.
És important tenir en compte que l'ús de les aplicacions no pretén ni ha de substituir el seguiment per part del metge.
Els consum d’ous i d’algun producte làctic sencer podrien reduir el risc de diabetis La diabetis mellitus tipus 2 (DM2) és un trastorn metabòlic que es caracteritza per hiperglucèmia (nivells de sucre en sang elevats) amb presencia de resistència a la insulina i dèficit d'insulina. La diabetis de tipus 2 està estretament relacionada amb l'obesitat i la seva prevalença està en augment.
Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia: El consum d'àcids grassos saturats (AGS) provinents dels lactis i les carns no processades no són nocius per a la salut cardiovascular ni es relacionen amb un major risc de diabetis, mentre que el consum de carns processades com salsitxes, embotits i bacó sí que es relacionen amb patologia cardiovascular i mortalitat.