La diabetis tipus 1 és diferent segons el rang d'edat per la diferent fisiologia i pels aspectes psicosocials associats.
Característiques de la diabetis tipus 1 segons rangs d’edat:
Existeixen 2 consideracions a tenir en compte en aquesta franja. La primera és la dificultat d'aconseguir una ingesta regular d'aliments o llet, ja que sol ser a demanda. En qualsevol cas, no s'aconsella abandonar la lactància materna, sinó acudir a un professional sanitari que guiï a les famílies per comptabilitzar la ingesta i ajustar la insulina ja sigui als aliments o a la llet materna. La segona, el risc d'hipoglucèmies nocturnes i / o desapercebudes: tant per la dificultat d'avisar del pacient com per la major activitat i moviment diaris.
La diabetis tipus 1 pot aparèixer des dels 6 mesos d'edat fins a la joventut. Sol aparèixer de forma ràpida i aguda, i el diagnòstic sol ser en el context de cetosi.
Klinkert C, Bachran R, Heidtmann B, Grabert M, Holl RW; DPV-Initiative. Age-specific characteristics of the basal insulin-rate for pediatric patients on CSII. Exp Clin Endocrinol Diabetes. 2008: 116(2):118-22.
Szypowska A, Lipka M, Błazik M, Groele L, Pańkowska E. Insulin requirement in preschoolers treated with insulin pumps at the onset of type 1 diabetes mellitus. Acta Paediatr. 2009: 98(3):527-30.
Managing diabetes in preschool children. ISPAD Consensus Guidelines 2018.
Markowitz JT, Volkening LK, Laffel LM. Care utilization in a pediatric diabetes clinic: cancellations, parental attendance, and mental health appointments. J Pediatr. 2014: 164(6):1384-9.
Kongkaew C, Jampachaisri K, Chaturongkul CA, Scholfield CN. Depression and adherence to treatment in diabetic children and adolescents: a systematic review and meta-analysis of observational studies. Eur J Pediatr. 2014: 173(2):203-12.
Colton PA, Olmsted MP, Daneman D, Farquhar JC, Wong H, Muskat S, Rodin GM. ating Disorders in Girls and Women With Type 1 Diabetes: A Longitudinal Study of Prevalence, Onset, Remission, and Recurrence. Diabetes Care. 2015: 38(7):1212-7.
És important tenir en compte que l'ús de les aplicacions no pretén ni ha de substituir el seguiment per part del metge.
Els consum d’ous i d’algun producte làctic sencer podrien reduir el risc de diabetis La diabetis mellitus tipus 2 (DM2) és un trastorn metabòlic que es caracteritza per hiperglucèmia (nivells de sucre en sang elevats) amb presencia de resistència a la insulina i dèficit d'insulina. La diabetis de tipus 2 està estretament relacionada amb l'obesitat i la seva prevalença està en augment.
Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia: El consum d'àcids grassos saturats (AGS) provinents dels lactis i les carns no processades no són nocius per a la salut cardiovascular ni es relacionen amb un major risc de diabetis, mentre que el consum de carns processades com salsitxes, embotits i bacó sí que es relacionen amb patologia cardiovascular i mortalitat.