Protocol de cirurgia servei d’endocrinologia

Protocol de cirurgia servei d’endocrinologia

ABANS de la intervenció el pacient es visita amb els especialistes per tal que aquests realitzin una valoració completa i li recomanin iniciar un dieta abans de la intervenció, per minimitzar els riscos quirúrgics.

DESPRÉS de la intervenció es realitza un seguiment complet amb els Endocrinòlegs i les Dietistes-Nutricionistes del Servei.

S’avalua periòdicament l’estat nutricional mitjançant antropometria (pes, IMC, perímetres corporals i anàlisi de la composició corporal mitjançant impedància). S’adapta l’alimentació a la nova situació, que anirà progressant de textures líquides en volums molt petits fins a textures sòlides en volums normals.

Els endocrinòlegs controlen les constants bioquímiques i pauten la suplementació (vitamines, minerals i proteïnes) necessària per aconseguir un estat òptim en el pacient.

L’objectiu final (o a llarg plaç) del Servei d’Endocrinologia i Nutrició és que, mitjançant un programa d’educació alimentaria, el pacient aprengui uns hàbits de vida saludables per tota la vida (alimentació saludable, variada i equilibrada juntament amb la pràctica regular d’ exercici físic i una vida activa)  per mantenir un pes correcte i un estat de salut òptim.


Vols fer-nos una consulta Cirurgia de l’obesitat?

També et pot interessar


Protocol de cirurgia servei d’endocrinologia

Nuevos fármacos para la obesidad

L'EMEA (Agència Europea del Medicament), ha aprovat dos nous fàrmacs per al tractament de l'obesitat: Mysimba® i Saxenda®.La EMEA (Agencia Europea del Medicamento), ha aprobado dos nuevos fármacos para el tratamiento de la obesidad: Mysimba® y Saxenda®.

Protocol de cirurgia servei d’endocrinologia

Els emulsionants afecten la microbiota intestinal propiciant malalties com la colitis ulcerosa i la síndrome metabòlica

Els emulsionants són substàncies utilitzades en la indústria alimentària per barrejar dues substàncies no miscibles o difícils de barrejar.

Protocol de cirurgia servei d’endocrinologia

Qui demonitza els làctics?

El consum de iogurts, llet descremada i altres productes làctics descremats s'associa amb un menor risc d'incidència de Síndrome Metabòlica en població anciana mediterrània


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +