Tractament mèdic de l'obesitat

Tractament mèdic de l'obesitat
El tractament mèdic és el primer pas i el tractament bàsic del malalt amb sobrepès i obesitat.

En primer lloc cal fer un estudi de possibles causes hormonals d’obesitat subsidiàries de tractament específic. Un cop descartades cal identificar altres possibles trastorns que puguin tenir a veure amb la perpetuació del sobrepès o l’obesitat. És important avaluar els patrons de conducta alimentària i tractar-los si estan alterats. També és fonamental detectar trastorns psicològics que puguin ser causa o conseqüència del sobrepès o obesitat i tractar-los adequadament. Només un abordatge integral i personalitzat aconseguirà l’èxit en última instància.

És molt important entendre que el tractament de l’obesitat és un procés llarg amb diferents fases, però en últim terme, cal arribar a una hàbits d’ingesta i consum energètic diferents als existents quan el pacient consulta, per tant, cal entendre el tractament com un procés crònic.

És important explicar al pacient la fisiologia (com funciona l'organisme davant la dieta). El centre termoregulador cerebral, que gestiona l'entrada i la despesa energètica, està molt preparat per conservar el pes. Reb diferents senyals hormonals encaminades a mantenir el pes. De vegades fer dieta genera un "trastorn de conducta alimentària". Des de fa poc temps, disposem de fàrmacs molt adequats per bloquejar aquesta resposta compensatòria de l'organisme. El pacient nota tranquilitat, una agradable sensació de poder fer dieta sense que l'organisme li demani més. En concret em refereixo al "Liraglutide", un fàrmac anàleg a la molècula pròpia de sacietat de l'organisme: GLP-1.

Hi ha pacients que consulten quan ja han intentat diversos tractaments mèdics que de vegades han tingut èxit o no, però en tot cas, el pes s’ha tornat a recuperar. És important evitar les fluctuacions de pes de tipus yo-yo, doncs aquestes dificulten el tractament de la malaltia. Per a malalts amb obesitat molt extrema i amb intents previs fallits de tractament, cal considerar els tractaments alternatius: intervencionista no invasiu i el tractament quirúrgic


Vols fer-nos una consulta Tractament de l’obesitat?

També et pot interessar


Tractament mèdic de l'obesitat

Nuevos fármacos para la obesidad

L'EMEA (Agència Europea del Medicament), ha aprovat dos nous fàrmacs per al tractament de l'obesitat: Mysimba® i Saxenda®.La EMEA (Agencia Europea del Medicamento), ha aprobado dos nuevos fármacos para el tratamiento de la obesidad: Mysimba® y Saxenda®.

Tractament mèdic de l'obesitat

Els emulsionants afecten la microbiota intestinal propiciant malalties com la colitis ulcerosa i la síndrome metabòlica

Els emulsionants són substàncies utilitzades en la indústria alimentària per barrejar dues substàncies no miscibles o difícils de barrejar.

Tractament mèdic de l'obesitat

Qui demonitza els làctics?

El consum de iogurts, llet descremada i altres productes làctics descremats s'associa amb un menor risc d'incidència de Síndrome Metabòlica en població anciana mediterrània


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +