Afectació per traumatismes o hemorràgies

Afectació per traumatismes o hemorràgies
Els traumatismes crani-encefàlics, sobretot si cursen amb commoció o coma, poden alterar la funció hipofisiària. La hipòfisis és una glàndula molt vascularitzada dins el cervell.

Quan succeeix un traumatisme, o bé una hemorràgia aguda, es pot comprometre la vascularització i produir-se un dany que ocasioni alteracions hormonals (hipopituïtarisme).

És molt important identificar-ho, doncs se sap que molts cops es triga molts anys a fer el diagnòstic del problema hormonal, perquè es confonen els símptomes amb les seqüeles del traumatisme o de l’hemorràgia.

Aquests pacients poden beneficiar-se de la reposició de les hormones deficitàries i presentar grans beneficis clínics.

Això té especial importància en els nens, doncs si es compromet la producció d’hormona del creixement, deixen de créixer.


Vols fer-nos una consulta Altres transtorns de la hipòfisi?

També et pot interessar


Afectació per traumatismes o hemorràgies

Acromegàlia: nous fàrmacs en un futur proper

Nous fàrmacs en el tractament mèdic d'un dels tumors hipofisaris més complicats: l' acromegàlia

Afectació per traumatismes o hemorràgies

Hem assistit a la reunió nacional d'experts en hipòfisi a Madrid del grup de neuroendocrinologia de la SEEN

La reunió s'ha centrat sobretot en l'estudi molecular de tumors hipofisaris d'àmbit nacional en què participem: l'estudi REMAH

Afectació per traumatismes o hemorràgies

Tractament hormonal substitutiu: tractament de l’ hipopituitarisme

La disfunció dels sistemes hormonals requereix que nosaltres, els endocrinòlegs, tinguem la suficient perícia i entrega per a trobar el millor tractament de reposició hormonal. I el millor és aquell que de forma més fidedigna reprodueix els nivells d’hormones de l’estat de no malaltia.


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +