Recomanacions per a reduir el seu colesterol

Recomanacions per a reduir el seu colesterol
La dieta és el primer pas en el tractament del colesterol. Els fàrmacs s'indiquen quan la dieta sola no és suficient per a obtenir les xifres desitjades. Prendre medicació no significa poder abandonar la dieta.

• Segueixi una dieta de tipus mediterrani, rica en verdures, fruites, cereals, llegums, peix i fruits secs (especialment nous), utilitzi oli d'oliva verge com a principal greix culinari.

• Procuri prendre peix blau (tonyina, sardina, salmó, verat, anxova, peix espasa, truita de riu...) com a mínim 2 cops per setmana.

• Intenti arribar i mantenir el pes recomanat pel seu endocrinòleg.

• Practiqui de forma regular algun tipus d'exercici físic: caminar, bicicleta, natació, etc., sempre que no existeixi contraindicació mèdica.

• Si és fumador, ha de deixar-ho.

CONSELLS CULINARIS

• Abans de cuinar, retiri la pell i els greixos visibles de les carns.

• Esculli coccions que requereixin poc greix (planxa, brasa, bullit, papillota, al forn, al vapor, microones).

• Quan prepari brou de pollastre o carn, deixi'l refredar i retiri la capa de greix que es forma en la superfície. 

• Utilitzi preferentment oli d'oliva per a cuinar i amanir.

• Per a elaborar salses, utilitzi brous vegetals, llet desnatada i oli d'oliva. Eviti la mantega, llet sencera i grasses animals en general.

• Elabori sofregits amb all i ceba, i condimenti els seus plats amb herbes i espècies.

CONSELL SOBRE BEGUDES ALCOHÒLIQUES

Ja no es recomana potenciar el consum moderat de begudes alchólicas. Si vostè consumeix de manera habitual, intenti reduir-lo a ocasions especials i no cada dia- amb un màxim de 2 per a homes i 1 pra dones (2 gots o copes al dia de vi, cervesa o cava, o una copa al dia d'una beguda alcohòlica d'alta graduació), sempre que no hi hagi contraindicació mèdica.

Si necessita consell nutricional, li podem oferir: 

http://endocrino.cat/blog-endocrinologia.cfm/ID/9260/CAT/unitat-nutricio-diabetis-obesitat-d_hospital-universitari-dexeus.htm

 


Vols fer-nos una consulta Colesterol?

També et pot interessar


Recomanacions per a reduir el seu colesterol

Nous fàrmacs per tractar el colesterol

Una nova família de fàrmacs diferent a les clàssiques estatines, demostren un potent efecte reductor del colesterol sense aparents efectes adversos associats.

Recomanacions per a reduir el seu colesterol

Qui demonitza els làctics?

El consum de iogurts, llet descremada i altres productes làctics descremats s'associa amb un menor risc d'incidència de Síndrome Metabòlica en població anciana mediterrània

Recomanacions per a reduir el seu colesterol

SUCS VERDS i SUCS “DETOX”

Et costa consumir les 5 racions de fruites i verdures que recomanen? Amb els sucs verds o Smoothies de verdures i fruites pots aconseguir-ho


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +