Malalt Renal

Malalt Renal
En la insuficiència renal el pacient passa per diferents etapes en les quals és fonamental adaptar el contingut nutricional de la dieta ( contingut en sodi, potassi, proteïnes).

La insuficiència renal es defineix com la pèrdua de la capacitat funcional de les nefrones.

Hi ha dos tipus d'Insuficiència Renal: Insuficiència Renal Aguda (IRA) o Insuficiència Renal Crònica (IRC).

Es considera Insuficiència Renal quan la filtració glomerular és inferior a 60. Quan la filtració glomerular és molt baixa i la fallada renal és irreversible cal fer diàlisi o trasplantament renal.


El ronyó és l'encarregat de depurar la sang del nostre organisme eliminant totes les toxines i els productes de rebuig en forma d'orina. Quan la funció renal falla, s'acumulen a la sang substàncies que haurien de ser excretades, com la Creatinina i substàncies de rebuig.

Reduir el potassi, el fòsfor, el sodi i el control de les proteïnes, són els pilates bàsics en alimentació del pacient amb insuficiència renal.

A ENDOCS li expliquem com fer aquestes adaptacions amb la finalitat preservar al màxim la funció renal i així enlentir la progressió de la malaltia.


Vols fer-nos una consulta Nutrició Especialitzada ?

També et pot interessar


Malalt Renal

La Carxofa. Aliments de temporada

Per la seva baixa aportació energètica i greixosa esta molt indicada en aquells pacients que segueixen pautes d’aprimament.

Malalt Renal

L'humus

El consum d’ humus s'associa amb una baixa incidència d’obesitat i altres problemes de salut

Malalt Renal

El consum d'espècies picants genera beneficis per a la salut

Diversos estudis han vinculat l'atracció pel menjar picant a persones atrevides, amb fortes personalitats i persones a la recerca d'aventures.


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +