Baix pes
Algunes persones presenten baix pes constitucional o a causa d’alguna patologia o tractament.

De vegades, els pacients acudeixen a consulta per augmentar de pes.

Ens hem de centrar a augmentar la ingesta calòrica d'aquests pacients. Per això uns consells són:

- Augmentar la ingesta de proteïnes de qualitat

- Augmentar la ingesta de greix saludables: Oli d'oliva verge extra, fruita seca, llavors, alvocat, peix blau...

- Augmentar la ingesta de carbohidrats: Potenciar a cada menjar els carbohidrats com a plat principal. fonts de carbohidrats serien: arròs, pasta, patata, llegums, quinoa, pa... potenciar aquells integrals o de baix índex glucèmic.

- No abusar d'aliments processats com pastisseria, galetes, dolços o aliments processats ja que augmentarien la ingesta calòrica però empitjorarien la salut del pacient.

És important estudiar a cada cas (juntament amb l'endocrinoleg), quina situació clínica pot estar associada amb el baix pes, per garantir un bon estat de salut global. Hem de descartar estats carencials i problemes hormonals que se'n derivin, per exemple l'amenorrea (manca de cicle menstrual).


Vols fer-nos una consulta Nutrició Especialitzada ?

També et pot interessar


Baix pes

La Carxofa. Aliments de temporada

Per la seva baixa aportació energètica i greixosa esta molt indicada en aquells pacients que segueixen pautes d’aprimament.

Baix pes

L'humus

El consum d’ humus s'associa amb una baixa incidència d’obesitat i altres problemes de salut

Baix pes

El consum d'espècies picants genera beneficis per a la salut

Diversos estudis han vinculat l'atracció pel menjar picant a persones atrevides, amb fortes personalitats i persones a la recerca d'aventures.


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +