Hipertensió/ hiperuricemia

Hipertensió/ hiperuricemia
És importantíssim controlar l'alimentació dels pacients que presenten hipertensió o hiperuricèmia Cal seguir una dieta específica en aquests casos

Els pacients que presenten hipertensió arterial han de controlar l'alimentació reduïnt la ingesta de sodi i tots els aliments que continguin elevades quantitats d'aquest. Els aliments més rics en sodi són: embotits, salaons, fumats, aliments processats en general...

Hem d'augmentar la ingesta de potassi a la dieta, augmentant tots aquells aliments com les fruites i verdures.

Si també acompanya de sobrepès o obesitat, baixar de pes ajudarà moltíssim a millorar aquestes patologies.


La hiperuricèmia es dóna quan les concentracions d'àcid úric en sang estan per sobre dels valors normals (sent entre 2,4 i 6 mg/dl en dones i 3.4 i 7 mg/dl en homes).

La hiperuricèmia en si no produeix simptomatologia però pot desencadenar gota, litiasi renal o neuropatia gotosa.

La gota es produeix quan les concentracions d'àcid úric en sang són tan elevades que aquest precipita en forma de sals d'urat a les articulacions i teixit conjuntiu, produint dolor.

Mantenir un pes adequat, evitant el consum de sucre i augmentant la ingesta de fibra de la dieta serien algunes de les recomanacions per millorar aquesta patologia.

D'altra banda és important promoure una dieta basificant per evitar la precipitació i formació de vidres d'urat, aquesta es basa a moderar el consum de carn, peix, ous, greixos vegetals i certs hidrats de carboni com cereals, arròs o blat i potenciar el consum aliments alcalins com llegums, verdures o patates.


Vols fer-nos una consulta Nutrició Especialitzada ?

També et pot interessar


Hipertensió/ hiperuricemia

La Carxofa. Aliments de temporada

Per la seva baixa aportació energètica i greixosa esta molt indicada en aquells pacients que segueixen pautes d’aprimament.

Hipertensió/ hiperuricemia

L'humus

El consum d’ humus s'associa amb una baixa incidència d’obesitat i altres problemes de salut

Hipertensió/ hiperuricemia

El consum d'espècies picants genera beneficis per a la salut

Diversos estudis han vinculat l'atracció pel menjar picant a persones atrevides, amb fortes personalitats i persones a la recerca d'aventures.


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +