Nutrició enteral

Nutrició enteral
És una tècnica de suport nutricional per la qual s'administra directament al sistema digestiu, una alimentació completa a nivell nutricional cobrint totes les necessitats i requeriments nutricionals del pacient.

Aquest tipus de nutrició s'utilitza en aquells casos en què el pacient no pugui, no hagi de menjar o no vulgui i el seu tracte intestinal estigui en bones condicions.

En són un exemple:

  • Rebuig al consum d'aliments (malalties psiquiàtriques com ara Alzheimer, anorèxia nerviosa, depressió, etc).
  • Alteracions de la digestió i absorció d'aliments (quimioteràpia, malaltia inflamatòria intestinal, pancreatitis, síndromes de malabsorció, etc).
  • Alteracions en el mecanisme de deglució (cirurgia digestiva o maxil·lofacial, lesions o tumors traumàtiques al capdavant o coll, seqüeles per tractament de radiació o quimioteràpia, etc).
  • Alteracions neuromotores de la deglució (tumors cerebrals, disminució de l'estat de consciència, malalties degeneratives, etc.).
  • Necessitats especials de nutrients (VIH, insuficiència renal, sepsi, etc).

En cas de realitzar l'alimentació per via enteral, cal fer una valoració del pacient i el càlcul dels requeriments nutricionals del pacient.


Vols fer-nos una consulta Nutrició Especialitzada ?

També et pot interessar


Nutrició enteral

La Carxofa. Aliments de temporada

Per la seva baixa aportació energètica i greixosa esta molt indicada en aquells pacients que segueixen pautes d’aprimament.

Nutrició enteral

L'humus

El consum d’ humus s'associa amb una baixa incidència d’obesitat i altres problemes de salut

Nutrició enteral

El consum d'espècies picants genera beneficis per a la salut

Diversos estudis han vinculat l'atracció pel menjar picant a persones atrevides, amb fortes personalitats i persones a la recerca d'aventures.


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +