Sensors de monitorització continua de glucosa (cgm)

 Sensors de monitorització continua de glucosa (cgm)
Es tracta de sistemes que permeten la monitorització continua de la glucèmia del pacient mitjançant un sensor inserit sota la pell. La senyal generada es recull en un monitor extern. Amb 2 o 3 vegades que es mesuri el pacient la glucèmia en sang capil·lar (punxada en el dit), pot saber mitjançant el sensor com està el seu nivell de glucosa en cada moment i estalviar-se moltes punxades.

El sensor recull valors de glucèmia (cada 10 segons aproximadament) que es poden visualitzar al moment en una pantalla (“Real-time”) i també es pot descarregar en un ordinador i valorar per a detectar:

- Patrons de variabilitat glucèmica

- Hipoglucèmies inadvertides (sobretot nocturnes)

- Hiperglucèmies no conegudes

- Impacte glucèmic després de la ingesta, la pràctica d’exercici físic i situacions intercurrents (malalties, síndrome menstrual, etc.)

Tot això permet ajustar el tractament amb  major eficàcia i així millorar el control glucèmic, retardant així l’aparició i progressió de les complicacions de la diabetis.

A més, els sensors disposen d’alarmes de tendència que avisen al pacient de si la seva glucèmia està baixant o pujant en un moment determinat, per a que aquest pugui actuar de la forma més adequada. També és possible programar-los per a que avisin en moments d’hipoglucèmia, molt útil en pacients propensos a patir hipoglucèmies nocturnes.

Situacions clíniques on els sistemes de monitorització continua de glucosa presenten especial interès


1. Maneig d’hipoglucèmies:

    - Desapercebudes

    - Nocturnes

    - En pacients no diabètics

 

2. Ajust terapèutic en pacients que no assoleixen els objectius glucèmics:

    - Discrepàncies entre HbA1c i glucèmia capil·lar

    - Ajuda en la presa de decisions terapèutiques

    - Diabetis pregestacional: en la preparació de la gestació o durant la mateixa

 

3. Educació terapèutica:

    - Impacte de les ingestes addicionals sobre el perfil glucèmic

    - Pràctica d’exercici físic

    - Situacions intercurrents

 

En el Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Institut Dexeus podem indicar als nostres pacients quins es poden beneficiar dels sistemes de monitorització contínua de glucosa. És possible realitzar una prova durant 3 dies amb un sensor de mostra per a familiaritzar-se amb el dispositiu abans de comprar els materials necessaris.

Sensors que utilitzem en el Departament d’ Endocrinologia i Nutrició:

Sensor DEXCOM® Seven® Plus

http://www.dexcom.com/seven-plus (inglés)

http://www.dexcom.com/es (español)


Vols fer-nos una consulta Tècniques Aplicades Diabetis?

També et pot interessar


DIABETIS

 Sensors de monitorització continua de glucosa (cgm)

APPS i DIABETIS

És important tenir en compte que l'ús de les aplicacions no pretén ni ha de substituir el seguiment per part del metge.

 Sensors de monitorització continua de glucosa (cgm)

Els ous: nutritius i beneficiosos. I la llet o el yogur sencer potser no tan perjudicials ...

Els consum d’ous i d’algun producte làctic sencer podrien reduir el risc de diabetis La diabetis mellitus tipus 2 (DM2) és un trastorn metabòlic que es caracteritza per hiperglucèmia (nivells de sucre en sang elevats) amb presencia de resistència a la insulina i dèficit d'insulina. La diabetis de tipus 2 està estretament relacionada amb l'obesitat i la seva prevalença està en augment.

 Sensors de monitorització continua de glucosa (cgm)

Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia

Per als amants del formatge i de la carn vermella tenim una bona notícia: El consum d'àcids grassos saturats (AGS) provinents dels lactis i les carns no processades no són nocius per a la salut cardiovascular ni es relacionen amb un major risc de diabetis, mentre que el consum de carns processades com salsitxes, embotits i bacó sí que es relacionen amb patologia cardiovascular i mortalitat.


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +