EL KUZU, una planta a la que s’atribueixen moltes propietats beneficioses. Que hi ha de cert en tot això?

categoría Nutrició

16 gener 2018



S’ha estat parlant sobre les moltes propietats que presenta el Kuzu, entre elles que ajuda a eliminar o reduir el consum d’alcohol, tendeix a disminuir la febre i la grip, alleuja el cansament, ajuda en casos de problemes respiratoris, remei contra la ressaca, etc.

El Kuzu – o Kudzu o Pueraria Lobata – és una planta amb flors que pertany a la família Fabaceae , originària del Japó i del sud de la Xina. S’ha convertit en una planta invasora, és a dir que s’adapta a un nou medi fàcilment. A més a més, ara es pot trobar en altres països com el Sud de l’Àfrica, Canadà, Itàlia.... La seva arrel ha estat utilitzada durant més de 2.000 anys en la medicina tradicional xinesa.

S’ha estat parlant sobre les moltes propietats que presenta el Kuzu, entre elles que ajuda a eliminar o reduir el consum d’alcohol, tendeix a disminuir la febre i la grip, alleuja el cansament, ajuda en casos de problemes respiratoris, remei contra la ressaca, etc.

Inclús el Memorial Sloan Kettering Cancer Center (Hospital especialitzat en el tractament del càncer de New York) afirma que el Kuzu, a la medicina tradicional, s’ha utilitzat com a remei per l’alcoholisme, el xarampió, els símptomes de la menopausa, la diabetis, la febre, els refredats i el dolor.

Però còm sabem si tot això és cert o no?

Són molts els estudis que s’han dut a terme, però la gran majoria  han estat experimentats en animals de laboratori, especialment en ratolins, i la gran majoria a països asiàtics (Japó, Xina, Corea del Sud i del Nord) i alguns als Estats Units.

Els efectes beneficiosos de la Pueraria s’atribueixen a un ampli ventall de propietats farmacològiques: actua com a vasodilatador, cardioprotector, neuroprotector, antioxidant, anti cancerigen, antiinflamatori, analgèsic (alleuja el dolor), promou la formació òssia, inhibeix el consum d’alcohol i atenua la resistència a la insulina.

Si tenim en compte els estudis científics realitzats sobre el Kuzu podem afirmar:

  1. Consumir extractes de Kuzu provoca una disminució del consum d’alcohol (estudis realitzats tant amb ratolins com humans)
  2. Controvèrsia en l’efecte que té sobre el fetge: alguns estudis diuen que restaura la funció hepàtica i altres que pot ser hepatotòxic
  3. Regulador intestinal ja que conté isoflavones (puerarin i daizdeina)
  4. Podria utilitzar-se en el tractament de l’osteoporosis, l’artritis reumatoide i la periodontitis
  5. No hi ha suficients estudis per afirmar que sigui eficaç en el tractament de la diabetis i malalties cardiovasculars
  6. No s’aconsella com a remei de la ressaca ja que provoca una acumulació d’acetaldehid (20 vegades més tòxic que l’alcohol)
  7. No es recomana el seu consum a persones que pateixen càncer, sobretot als càncers sensibles a les hormones (mama, pròstata o ovaris) ja que presenta activitat estrogènica

Autor:


Cap de Servei @doctorasesmilo Especialista en endocrinologia de la gestació/reproducció Responsable Unitat d’hipòfisis Responsable Unitat de tiroides Co-cordinació de la Unitat d' Ovari poliquístic


Dietista-Nutricionista Educadora en Diabetis Coach nutricional Especialista en Nutrició Esportiva Especialista en intoleràncies alimentàries i al·lèrgies Coordinació unitad d' obesidad


Vols fer-nos una consulta Blog d'Endocrinologia i Nutrició?

Cercar en el Blog

També et pot interessar

L’OBESITAT AGREUJA LA COVID19 EN PACIENTS JOVES

EL KUZU, una planta a la que s’atribueixen moltes propietats beneficioses. Que hi ha de cert en tot això?

Noves observacions situen els pacients amb obesitat com aquells qui han patit la COVID19 amb més gravetat. Els resultats posen de manifest que els pacients més joves ingressats eren els que tenien un IMC més elevat.

Continuar llegint

NUTRICIÓ SALUDABLE: IDEES DE MENÚS AL CONFINAMENT

EL KUZU, una planta a la que s’atribueixen moltes propietats beneficioses. Que hi ha de cert en tot això?

Ens trobem en una situació d'emergència en què passem les 24h del dia a casa. Això ens pot portar a menjar més quantitats (picar entre hores), comprar productes processats i poc saludables deixant-nos portar pels impulsos de menjar amb ANSIETAT o DE MANERA EMOCIONAL.

Continuar llegint

Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +