16 gener 2018
S’ha estat parlant sobre les moltes propietats que presenta el Kuzu, entre elles que ajuda a eliminar o reduir el consum d’alcohol, tendeix a disminuir la febre i la grip, alleuja el cansament, ajuda en casos de problemes respiratoris, remei contra la ressaca, etc.
El Kuzu – o Kudzu o Pueraria Lobata – és una planta amb flors que pertany a la família Fabaceae , originària del Japó i del sud de la Xina. S’ha convertit en una planta invasora, és a dir que s’adapta a un nou medi fàcilment. A més a més, ara es pot trobar en altres països com el Sud de l’Àfrica, Canadà, Itàlia.... La seva arrel ha estat utilitzada durant més de 2.000 anys en la medicina tradicional xinesa.
S’ha estat parlant sobre les moltes propietats que presenta el Kuzu, entre elles que ajuda a eliminar o reduir el consum d’alcohol, tendeix a disminuir la febre i la grip, alleuja el cansament, ajuda en casos de problemes respiratoris, remei contra la ressaca, etc.
Inclús el Memorial Sloan Kettering Cancer Center (Hospital especialitzat en el tractament del càncer de New York) afirma que el Kuzu, a la medicina tradicional, s’ha utilitzat com a remei per l’alcoholisme, el xarampió, els símptomes de la menopausa, la diabetis, la febre, els refredats i el dolor.
Però còm sabem si tot això és cert o no?
Són molts els estudis que s’han dut a terme, però la gran majoria han estat experimentats en animals de laboratori, especialment en ratolins, i la gran majoria a països asiàtics (Japó, Xina, Corea del Sud i del Nord) i alguns als Estats Units.
Els efectes beneficiosos de la Pueraria s’atribueixen a un ampli ventall de propietats farmacològiques: actua com a vasodilatador, cardioprotector, neuroprotector, antioxidant, anti cancerigen, antiinflamatori, analgèsic (alleuja el dolor), promou la formació òssia, inhibeix el consum d’alcohol i atenua la resistència a la insulina.
Si tenim en compte els estudis científics realitzats sobre el Kuzu podem afirmar:
Autor:
Cap de Servei @doctorasesmilo Especialista en endocrinologia de la gestació/reproducció Responsable Unitat d’hipòfisis Responsable Unitat de tiroides Co-cordinació de la Unitat d' Ovari poliquístic
Dietista-Nutricionista Educadora en Diabetis Coach nutricional Especialista en Nutrició Esportiva Especialista en intoleràncies alimentàries i al·lèrgies Coordinació unitad d' obesidad
La sensibilitat al gluten no celíaca (SGNC) o Non-Celiac Gluten Sensitivity (NCGS) es manifesta amb símptomes específics, tant intestinals com extraintestinals, semblants a el quadre clínic de la malaltia celíaca.
Continuar llegint