Noves opcions pel diagnòstic d'aldosteronisme primari

categoría

30 setembre 2016Una recent publicació demostra que no hi ha diferències entre l'ús de tomografia computeritzada (TC) o mostreig venós adrenal (AVS) per decidir el tractament en aldosteronismo primari.

Fins ara s'ha recomanat el mostreig venós adrenal per al diagnòstic adenomes o hiperplàsia suprarenal bilateral. Tanmateix es tracta d'un mètode difícil de realitzar i d'elevat cost.

Atès que la TC és relativament econòmica en comparació amb el AVS, un recent estudi aleatoritzat, que ha seguit als participants durant un any, ha comparat l'exploració adrenal entre els dos mètodes sense trobar diferències en la intensificació del tractament per al control de la tensió arterial entre grups.

Aquestes troballes obren la porta a l'ús de TC, com recurs més eficient en el tractament de pacients amb aldosteronismo primari, especialment en centres amb limitat accés al AVS.

Autor:


Cap de Servei @doctorasesmilo Especialista en endocrinologia de la gestació/reproducció Responsable Unitat d’hipòfisis Responsable Unitat de tiroides Co-cordinació de la Unitat d' Ovari poliquístic


Nutricionista i educadora en diabetis Especialista en diabetis tipus 1 Especialista en nutrició i esport


Vols fer-nos una consulta Blog d'Endocrinologia i Nutrició?

Cercar en el Blog


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +