Un fong usat en la medicina tradicional xinesa podria ser utilitzat com a estratègia en la pèrdua de pes

categoría Obesitat

08 juliol 2016Un estudi mostra que el fong Ganoderma lucidum, utilitzat en la medicina tradicional xinesa per les seves propietats antidiabètiques, té també propietats anti-obesitat que s’associen a la modulació que provoca en la microbiota intestinal.

Està demostrat que  l'obesitat altera la composició de la nostra microbiota intestinal autòctona.

 

Un estudi recent mostra que el  fong Ganoderma lucidum, utilitzat en la medicina tradicional xinesa per les seves propietats antidiabètiques, té també propietats anti-obesitat que s’associen a la modulació que provoca en la microbiota intestinal.  

 

L’estudi , realitzat en ratolins durant 2mesos, va trobar que el grup que rebia una dieta alta en greixos associada a un extracte del fong presentava menor guany de pes total i  greix subcutani en comparació amb el grup control (que no va prendre l’extracte).  Els ratolins tractats també van reduir resistència a la insulina i la inflamació.

 

El mecanisme per el qual es donen aquets efectes sembla ser la reducció  de la proporció de flora bacteriana patògena, concretament de Firmicutes- Bacteriodetes i nivells de Proteobacteria (característiques de disbiosis intestinal associada a l'obesitat) que causa el Ganoderma lucidum.

 

Aquets resultats plantegen l'esperança que en un futur, aquest fong es podria utilitzar com un prebiòtic per combatre l'obesitat i trastorns metabòlics associats com la diabetis, hipertensió, dislipèmies...

Autor:


Nutricionista i educadora en diabetis Especialista en diabetis tipus 1 Especialista en nutrició i esport


Vols fer-nos una consulta Blog d'Endocrinologia i Nutrició?

Cercar en el Blog

També et pot interessar

Vull perdre pes y evitar les malalties cardiovasculars Què és més efectiu: Dieta baixa en greixos o en carbohidrats?

Un fong usat en la medicina tradicional xinesa podria ser utilitzat com a estratègia en la pèrdua de pes

El nombre de nord-americans amb sobrepès i obesitat va augmentar un 66,1% de 1971 a 2.011, el consum de greix es va reduir un 33,6% de 1965 a 2011 i el consum d'hidrats de Carboni va augmentar un 50% durant el mateix període, segons una revisió estadística del consum en els EUA. Al nostre país, la xifra de sobrepès + obesitat supera el 60% segons estudis poblacionals

Continuar llegint

UN NOU ESTUDI REVELA LA REALITAT DEL METABOLISME

Un fong usat en la medicina tradicional xinesa podria ser utilitzat com a estratègia en la pèrdua de pes

EL PERQUÈ DEL MEU METABOLISME D'urant molts anys, s'ha cregut que el metabolisme basal depèn en gran part de l'edat. Sempre s'ha constatat que l'adolescència és una època en la qual la despesa calòrica és molt elevada, i a partir dels 40-50 anys, el metabolisme baixa de manera significativa.

Continuar llegint

Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +