Menjar mentre es camina afavoreix el sobrepès

categoría Nutrició Obesitat

13 juny 2016Un estudi publicat a la revista Journal of Health Psychology, conclou que menjar mentre es camina afavoreix una sobreingesta en els menjars posteriors, afavorint el sobrepès.

Sempre advertim als pacients de la importància de ser conscient de l'acte que estem realitzant quan mengem. Està demostrat que menjar mentre es veu la televisió afavoreix la sobreingesta i per tant pot conduir a problemes de sobrepès i complicacions associades a aquest (hipertensió, xifres de colesterol elevades, diabetis ...).

Un recent estudi publicat a la revista Journal of Health Psychology que ha estat realitzat per la Universitat de Surrey al Regne Unit ha avaluat la conducta de 60 dones després de menjar una barreta de cereals en diferents situacions: veient 5 minuts una sèrie a la televisió, parlant amb un amic o caminant per un passadís. Després les dones havien d’omplir un qüestionari i fer una prova de sabor de diferents refrigeris (xocolata, palets de pastanaga, xips ...).

Els resultats van mostrar que les dones del grup que havien menjat mentre caminaven tenien un consum de calories superior les hores posteriors - específicament de xocolata, 5 vegades més que els altres dos grups. Els investigadors atribueixen aquest fet a que probablement caminar mentre es menja distreu més que mirar la televisió o menjar xerrant de manera que no som tan conscients de la ingesta que estem realitzant. Una altra possible explicació que troben és que les dones podrien justificar una sobreingesta posterior com a recompensa al fet d'haver caminat.

Des de ENDOCS recomanem gaudir dels àpats i per a això cal dedicar-li uns minuts: evitar menjar davant de l'ordinador, del televisor, etc. Parar-se uns minuts i centrar-se en el que es fa per percebre els senyals de sacietat, si pot ser envoltats de familiars o amics perquè es converteixi una estona de gaudi per a tots.

 

Autor:


Nutricionista i educadora en diabetis Especialista en diabetis tipus 1 Especialista en nutrició i esport


Vols fer-nos una consulta Blog d'Endocrinologia i Nutrició?

Cercar en el Blog

També et pot interessar

Existeixen fàrmacs per a la obesitat? El que necessita saber sobre els fàrmacs aprovats per tractar l’obesitat

Menjar mentre es camina afavoreix el sobrepès

Funcionen els medicaments que ajuden a la pèrdua de pes? Perquè no s’utilitzen els fàrmacs indicats per a la pèrdua de pes?

Continuar llegint

El Protocol Nutricional Autoimmune, una possible ajuda per a pacients amb malalties autoimmunitàries?

Menjar mentre es camina afavoreix el sobrepès

El Protocol Autoimmune és un estil de vida que combina l’alimentació i hàbits saludables, i que pretén millorar la salut de les persones amb malalties autoimmunitàries. Val a dir que aquest protocol no ha assolit nivell d’evidència científica però ens el demana gent amb trastorns autoimmunitaris, especialment digestius, que no milloren amb la teràpia bàsica i provar-ho tampoc no perjudica.

Continuar llegint

Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +