Vull perdre pes y evitar les malalties cardiovasculars Què és més efectiu: Dieta baixa en greixos o en carbohidrats?

categoría Obesitat

14 març 2016El nombre de nord-americans amb sobrepès i obesitat va augmentar un 66,1% de 1971 a 2.011, el consum de greix es va reduir un 33,6% de 1965 a 2011 i el consum d'hidrats de Carboni va augmentar un 50% durant el mateix període, segons una revisió estadística del consum en els EUA. Al nostre país, la xifra de sobrepès + obesitat supera el 60% segons estudis poblacionals

Les estadístiques suggereixen una relació entre l'alt consum de carbohidrats i l'obesitat.

Una metanàlisi publicada a l'octubre el 2015, pretenia comparar els efectes de una dieta baixa en carbohidrats contra una dieta baixa en greixos per la pèrdua de pes i el risc de malalties cardiovasculars en pacients amb sobrepès o obesitat.

Es van analitzar assajos controlats i aleatoritzats amb > 8 setmanes de seguiment comparant dieta baixa en greixos (que contenia <30% calories diàries) amb dieta baixa en carbohidrats (que contenia <120 g hidrats de carboni / dia).

En base a resultats de 17 estudis nord-americans controlats amb participants amb obesitat i sobrepès es demostra una pèrdua de pes superior y una major reducció del risc de malalties cardiovasculars després del seguiment de una dieta baixa en hidrats de carboni en comparació amb una dieta baixa en greixos .

La dieta baixa en carbohidrats va tenir un 98% més probabilitat de reduïr el risc d’un atac al cor o vessament cerebral que una dieta baixa en greixos.

A més, una dieta baixa en carbohidrats té un 99% de probabilitats de una major pèrdua de pes.

Set dels estudis, van mostrar avantatges significatives per una dieta baixa en carbohidrats i cap estudi va mostrar un avantatge significatiu per una dieta baixa en greixos. Admés el risc de malalties cardiovasculars, atacs cardíacs i accidents vasculars es van reduir amb una dieta baixa en carbohidrats.

Aquestes troballes ens suggereixen considerar les directrius dietètiques de les dietes baixes en carbohidrats com una intervenció eficaç i segura per el control de pes en els pacients amb sobrepès i l'obesitat.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4618935/

Autor:


Nutricionista i educadora en diabetis Especialista en diabetis tipus 1 Especialista en nutrició i esport


Vols fer-nos una consulta Blog d'Endocrinologia i Nutrició?

Cercar en el Blog

També et pot interessar

Un fong usat en la medicina tradicional xinesa podria ser utilitzat com a estratègia en la pèrdua de pes

Vull perdre pes y evitar les malalties cardiovasculars Què és més efectiu: Dieta baixa en greixos o en carbohidrats?

Un estudi mostra que el fong Ganoderma lucidum, utilitzat en la medicina tradicional xinesa per les seves propietats antidiabètiques, té també propietats anti-obesitat que s’associen a la modulació que provoca en la microbiota intestinal.

Continuar llegint

DEGÀLEG NUTRICIONAL DEL NADAL

Vull perdre pes y evitar les malalties cardiovasculars Què és més efectiu: Dieta baixa en greixos o en carbohidrats?

Ja tenim aquí el Nadal. Doncs bé, tant si han sucumbit a les temptacions comercials com si no, a continuació trobareu el decàleg nutricional del Nadal per tal de mantenir la salut i el pes corporal durant la marató de dies festius i les seves corresponents celebracions.

Continuar llegint

Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +