14 març 2016
El caqui és una fruita tropical pròpia de la tardor. De color groc o ataronjat segons els seu contingut en carotens, amb sabor molt dols. Aporta 65 kcal per cada 100 grams
Els principals components del caqui són l'aigua (80%) i els carbohidrats com la fructosa y la glucosa. És una de les fruites amb més propietats antioxidants gràcies al les vitamines (A, C i E) i als flavonoides (licopè) que conté. També és molt recomanable per a persones amb hipertensió ja que conté potassi que el fa diürètic i ajuda a combatre la retenció de líquids.
Incloure el caqui en la nostra dieta és una bona opció per regular el trànsit intestinal gracies a la fibra soluble que conté. D'altra banda, aquest tipus de fibra ajuda a expulsar el colesterol dietètic abans que sigui absorbit cap al torrent sanguini.
El caqui és un bon estimulant del sistema immunològic augmentant les nostres defenses i protegint-nos de moltes malalties.
Aquesta fruita es pot preparar de moltes maneres ja sigui com a ingredient d'algun postra elaborat o d'alguna vinagreta, saltejat, batut, confitat, en amanides o sol com una fruita qualsevol.
Receptes
Batut de caqui al microones: separar la polpa del caqui i posar-la en un bol alt preparat per al microones amb el rovell d'un ou batut. Sense deixar de remenar, afegir canyella, nou moscada i suc de fruites tropical. Barrejar bé i coure al microones durant 10 minuts. Estar pendent per parar-ho un minut abans d'acabar i afegir la llet descremada. Corregir el dolç afegint stevia si és necessari. Deixar-ho refredar. Servir el batut en gots alts i reservar a la nevera refredant fins al moment de servir. Si ha de perdre pes s’aconsella usar suc light
Autor:
Nutricionista i educadora en diabetis Especialista en diabetis tipus 1 Especialista en nutrició i esport
El consum d’ humus s'associa amb una baixa incidència d’obesitat i altres problemes de salut
Continuar llegintLa intolerància o malabsorció a la fructosa es produeix per un dèficit de la mucosa intestinal de la proteïna transportadora GLUT5 que permet l'absorció de la fructosa a l'intestí prim.
Continuar llegint