Qui demonitza els làctics?

categoría Colesterol Nutrició Obesitat

19 octubre 2015



El consum de iogurts, llet descremada i altres productes làctics descremats s'associa amb un menor risc d'incidència de Síndrome Metabòlica en població anciana mediterrània

S’anomena Síndrome Metabòlica l’associació d’ un conjunt de patologies relacionades amb el sobrepès que predisposen a major risc de patir malaltia cardiovascular i diabetis:

  • Hipertensió Arterial
  • Glucosa basal alterada
  • Hipertrigliceridèmia
  • Nivells baixos de colesterol HDL (o bo)
  • Perímetre abdominal > 102cm en homes i de >98cm en dones

A l'Agost de 2015 es va publicar a la revista The Journal of Nutrition un article que relaciona els productes làctics i el risc de desenvolupar síndrome metabòlica. Aquest article forma part de l'estudi PREDIMED (Prevenció amb Dieta Mediterrània) el qual examina l’impacte de la  dieta mediterrània en la prevenció de malalties cardiovasculars.

L’estudi va comparar individus amb una ingesta elevada de làctics descremats respecte d’altres que presenten baixa ingesta.

A l'inici de l'estudi la població no estava diagnosticada de síndrome metabòlica i al final de l'estudi, gairebé el 50% dels participants van desenvolupar aquesta condició.

El resultats mostren que el consum de làctics baixos en greix ofereix protecció del 22-28% sobre la incidència de síndrome metabòlica. Destacar que analitzant per separat el formatge apareix un augment del risc d’un 31%  i  ressaltar que en el cas dels iogurts, tant els desnatats com els sencers s’han associat  amb menor risc de síndrome metabòlica.  En analitzar el consum elevat de làctics totals sencers no es va demostrar cap efecte ni cap increment en el risc de patir síndrome metabòlica

Autor:


Cap de Servei @doctorasesmilo Especialista en endocrinologia de la gestació/reproducció Responsable Unitat d’hipòfisis Responsable Unitat de tiroides Co-cordinació de la Unitat d' Ovari poliquístic


Nutricionista i educadora en diabetis Especialista en diabetis tipus 1 Especialista en nutrició i esport


Vols fer-nos una consulta Blog d'Endocrinologia i Nutrició?

Cercar en el Blog

També et pot interessar

MENÚ DE TEMPORADA

Qui demonitza els làctics?

MENJAR “SA” NO HA DE SER AVORRIT: Preparant-nos per l’estiu Des de l’equip de ENDOCS et volem donar totes les facilitats per seguir una dieta equilibrada, baixa en calories i que a la vegada puguis gaudir del plaer de menjar.

Continuar llegint

EL CONSUM DE HUMUS S'ASSOCIA AMB UNA BAIXA INCIDÈNCIA DE L'OBESITAT I ALTRES PROBLEMES DE SALUT

Qui demonitza els làctics?

L'humus és una pasta que es compon de cigrons amb suc de llimona, sèsam i all. Se sol servir com a aperitiu, primer plat i / o acompanyament dels àpats. S'ha realitzat un estudi aleatoritzat amb adults nord-americans, en què es consumia humus / cigrons. Es conclou que el consum d'humus i cigrons està associat amb dietes riques en nutrients i millores en el control del pes.

Continuar llegint

Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +