Acromegàlia: nous fàrmacs en un futur proper

categoría Hipòfisi

15 juny 2015Nous fàrmacs en el tractament mèdic d'un dels tumors hipofisaris més complicats: l' acromegàlia

Aquest divendres 12 de juny hem assistit a un simposi sobre acromegàlia celebrat a Madrid amb experts nacionals en aquesta malaltia.

 

S'han debatut qüestions importants com el fenotipage molecular dels tumors i la seva relació amb la teràpia, casos particulars i la seva ressolució i tot el que cal tenir en compte en relació a les proves de laboratori que utilitzem per al diagnòstic i el seguiment.

 

Hem revisat i discutit la nova guia clínica de consens sobre diagnòstic, tractament i seguiment de la malaltia publicada al Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism recentment. Diferents experts de diferents centres han compartit seves experiències en el maneig d'aquesta complexa i particular malaltia, així com els punts de concordança i discordança amb la guia.

 

A curt termini disposarem d'un nou fàrmac pel tractament dels casos amb mala resposta als fàrmacs disponibles actualment: el Pasireótide. Pasireótide LAR (PAS) és un anàleg de somatostatina, l'hormona que frena la producció d'hormona del creixement (GH). PAS tindria teòricament major eficàcia en els tumors que expressen de forma predominant el subtipus 5 del receptor de somatostatina (sst5), a diferència del seu cosí-germà, l’ octreotide LAR (OCT), que actua sobretot en el subrecetor 2; pasireótide cobrirà altres tumors que ara no responen a OCT. L'estudi PAOLA, ha demostrat que dels no responedors a OCT, un 20% poden respondre a PAS.

 

Estarem pendents de la seva comercialització.

Autor:


Cap de Servei @doctorasesmilo Especialista en endocrinologia de la gestació/reproducció Responsable Unitat d’hipòfisis Responsable Unitat de tiroides Co-cordinació de la Unitat d' Ovari poliquístic


Vols fer-nos una consulta Blog d'Endocrinologia i Nutrició?

Cercar en el Blog

També et pot interessar

Tractament hormonal substitutiu: tractament de l’ hipopituitarisme

Acromegàlia: nous fàrmacs en un futur proper

La disfunció dels sistemes hormonals requereix que nosaltres, els endocrinòlegs, tinguem la suficient perícia i entrega per a trobar el millor tractament de reposició hormonal. I el millor és aquell que de forma més fidedigna reprodueix els nivells d’hormones de l’estat de no malaltia.

Continuar llegint

Acromegàlia: nous fàrmacs en un futur proper

Acromegàlia: nous fàrmacs en un futur proper

Nous fàrmacs en el tractament mèdic d'un dels tumors hipofisaris més complicats: l' acromegàlia

Continuar llegint

Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +