Rampes i alimentació

categoría Nutrició

02 agost 2022Les rampes són contraccions involuntàries d'un o diversos músculs alhora, provocant dolor a la persona que les pateix.

Les causes poden ser diferents com ara la deshidratació, l'ús excessiu del múscul o mantenir una mateixa posició durant llargues estones.

D'altra banda, poden estar relacionades amb malalties que no s'hagin diagnosticat que produeixen dolors similars a les rampes, com ara la falta de reg sanguini o la compressió dels nervis de la lumbar.

Pel que fa a l’alimentació, l'ús de diürètics o una ingesta d'aliments incorrecta, poden produir dèficit de certs minerals com magnesi, calci o potassi, que contribueixen a l'aparició d'aquestes rampes.

Què cal fer per evitar o reduir-ne l'aparició?

- Assegurar una correcta hidratació à consumint mínim 1,5 litres de líquids al dia: aigua, aigua amb llimona, infusions, brous desgreixats,…

- Aliments rics en potassi à plàtan, soja i derivats, llavors (mòltes), llegums, quinoa, nous,…

- Aliments rics en magnesi à cereals integrals, alvocat, ametlles i nous espinacs, llegums,…

- Aliments rics en calci àLàctics i els seus derivats (llet, formatge o iogurts); begudes vegetals enriquides; fruits secs i llavors (mòltes); llegums i tofu; bledes, espinacs, bròquil, col kale ...

Autor:


Dietista – Nutricionista Experta en Immunonutrició Especialitzada en intoleràncies alimentàries i vegetarianisme Responsable Unitat de Nútrició en la dona (SOP, fertilitat,...) embaràs i lactància.


Vols fer-nos una consulta Blog d'Endocrinologia i Nutrició?

Cercar en el Blog

També et pot interessar

Existeixen fàrmacs per a la obesitat? El que necessita saber sobre els fàrmacs aprovats per tractar l’obesitat

Rampes i alimentació

Funcionen els medicaments que ajuden a la pèrdua de pes? Perquè no s’utilitzen els fàrmacs indicats per a la pèrdua de pes?

Continuar llegint

Batch cooking o cuinar per lots, com pot ajudar-te?

Rampes i alimentació

El batch cooking és un anglicisme que significa literalment "cuinar per lots", el que comporta planificar el menú setmanal dedicant un o dos dies a preparar tots els àpats o la major part d'ells per després cuinar menys o gens la resta de dies.

Continuar llegint

Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +