Els nounats de dones amb Diabetis tipus 1 tractades amb infusió contínua d'insulina presenten major pes en néixer que els de dones tractades amb múltiples dosis d'insulina

categoría

15 març 2019Un estudi publicat a la revista Diabetic Medicine al febrer del 2019, compara el resultat de la gestació de pacients embarassades amb diabetis tipus 1 (DM1) tractades amb diferents pautes d'insulina.

Un estudi publicat a la revista Diabetic Medicine al febrer del 2019, compara el resultat de la gestació de pacients embarassades amb diabetis tipus 1 (DM1) tractades amb diferents pautes d'insulina.


L'objectiu era comparar els resultats de glucèmia materns i neonatals en les pacients embarassades amb DM1: gestants que s'administraven insulina per infusió subcutània contínua d'insulina comparat amb aquelles que s'administraven insulina subcutània en múltiples dosis


Es va avaluar a 339 embarassades amb DM 1. Es van mesurar els valors d'HbA1c abans de la concepció i en cada trimestre de gestació: 140 amb múltiples dosis (41.3% de les pacients) i 199 amb infusió subcutània contínua d'insulina (58.7%)


No hi va haver diferències significatives en el control de glucèmia de les gestants tractades amb infusió subcutània contínua d'insulina versus injecció diària múltiple d'insulina però l'ús d'infusió subcutània contínua es va associar amb un major pes en néixer i una major taxa de "gran per a l'edat gestacional ".

Els resultats d'HbA1c i l'augment de pes excessiu de les gestants en el tercer trimestre, van ser predictius de nounats amb un pes superior a edat gestacional.


L'estudi conclou que no hi va haver avantatges de l'ús d'infusió subcutània contínua d'insulina en el control glucèmic i en els resultats neonatals destacant una major taxa de nounats grans per edat gestacional en el grup d'infusió subcutània contínua d'insulina. Se sospita que aquest augment de pes neonatal, està relacionat amb l'augment ponderal excessiu de les mares (que va ser més freqüent amb l'ús d'infusió subcutània contínua d'insulina).


Aquest estudi té molta rellevància perquè hi ha Hospitals en els quals s'utilitza sistemàticament la infusió d'insulina en gestants que van bé amb les seves pautes habituals en múltiples dosis. Algunes pacients no s'adapten als infusors o simplement prefereixen el seu sistema habitual, de manera que queda demostrat que no cal canviar.

Si tens diabetis tipus 1 i la teva intenció és quedar-te embarassada, contacta amb el nostre equip de Endocrins i Dietistes per poder triar la millor opció de tractament en cada cas.

Autor:


Cap de Servei @doctorasesmilo Especialista en endocrinologia de la gestació/reproducció Responsable Unitat d’hipòfisis Responsable Unitat de tiroides Co-cordinació de la Unitat d' Ovari poliquístic


Dietista-Nutricionista Educadora en Diabetis Coach nutricional Especialista en Nutrició Esportiva Especialista en intoleràncies alimentàries i al·lèrgies Coordinació unitad d' obesidad


Vols fer-nos una consulta Blog d'Endocrinologia i Nutrició?

Cercar en el Blog


Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. OK | Más información

Política de cookies +